Ministerie van Defensie

Hubbers uitgeroepen tot Defensie Vrijwilliger 2009

27 november 2009, 17.21 uur

Harry Hubbers, bovengemiddeld actief als vrijwilliger op het thuisfrontgebied, heeft vandaag uit handen van staatssecretaris Jack de Vries de `Defensie Vrijwilliger van het Jaar 2009' Award ontvangen. Het blijk van waardering bestond uit een bronzen sculptuur van `De Helpende Hand', een oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro. Harry Hubbers uitgeroepen tot Defensievrijwilliger van 2009

Bijzonder bij deze uitreiking was dat Hubbers nooit Defensie-medewerker is geweest. Hij heeft zich echter met tomeloze energie ingezet voor de `thuisfronters'. Ook leverde hij volgens de adviescommissie een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk draagvlak voor de moeilijke taak die het personeel van de krijgsmacht uitvoert.

De Vries haalde bij de uitreiking een citaat aan van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm: "De echte helden zijn de mensen van het thuisfront". De Vries prees de tomeloze energie en inzet van Harry Hubbers en zei onder de indruk te zijn van de bereikte doelen.

Nominatie

Uit 10 genomineerden koos de adviescommissie unaniem voor Harry Hubbers. Een greep uit de voordracht: Hijheeft al tweemaal de landelijke vrijwilligersdag georganiseerd enheeft mede de kwaliteit van de thuisfrontzorg verbeterd. Ook heeft Hubbersdoor zijn geweldige verbale communicatie een relatieve rust onder het thuisfront mogelijk gemaakt. Hij was voorzitter van de Thuisfrontafdeling van de 13e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot en vicevoorzitter Thuisfrontcomité Koninklijke Landmacht. Daarnaast vervulde hij een brugfunctie tussen de voorzitters van de diverse thuisfrontafdelingen binnen de landmacht en de thuisfrontorganisaties van de andere krijgsmachtdelen. Ook zijn er nu goede contacten met het Veteraneninstituut en het Militair Revalidatiecentrum.

Dankwoord

Hubbers schoof de lof door naar het hele team en ook naar zijn vrouw en zoons, die het thuis vaak zonder hem moeten doen. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de open contacten tussen de vrijwilligers en de Defensietop.