Ryanair


---

25.11.09

Nieuwe bestemming Maastricht Aachen Airport

Ryanair kondigt nieuwe route naar Trapani aan
Twee extra toestellen gestationeerd in Trapani

Maastricht/Dublin, 25 november 2009: Ryanair, "the worlds favourite airline", kondigde vandaag een nieuwe route van Maastricht Aachen Airport naar haar basis in het Italiaanse Trapani aan. De basis in Trapani wordt uitgebreid van twee naar vier toestellen in maart 2010. Deze nieuwe route, die zal starten op 29 maart, is de eerste die Maastricht met Sicilië verbindt.


Maastricht is een van de 14 nieuwe bestemmingen voor Trapani. Passagiers kunnen drie keer per week richting het zonnige eiland Sicilië vertrekken, op maandag, woensdag en vrijdag.

Sicilië heeft veel te bieden, het eiland wordt vaak omschreven als een van de meest romantische bestemmingen aan de Middellandse Zee. Met uitgestrekte stranden, prachtige landschappen en pittoreske plaatsen zal iedereen war wils vinden. Geniet van een glas koele wijn en locale specialiteiten terwijl je geniet van Europa's meest spectaculaire zonsondergangen in de vele historische dorpen op het eiland.

De plaats Trapani heft ook genoeg te bieden: gelegen aan de kust zijn er schitterende stranden en geniet je daarna van de boetiekjes, windmolens of architectuur. De langzaam aflopende stranden bieden zwemmers volop ruimte terwijl ook zeilers en watersporters goede mogelijkheden vinden.

Henrike Schmidt, Ryanair's Sales & Marketing Manager Nederland zei:

"Nadat we gister al nieuwe routes aankondigden maken we vandaag wederom uitbreidingen in Nederland bekend. De nieuwe verbinding tussen Maastricht Aachen Airport en Trapani in Sicilië onderstreept dat ryanair een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog groeit in Nederland en daarmee het schrappen van de vliegtaks beloont." Sander Heijmans, CEO van Maastricht Aachen Airport voegt toe: "Wij zijn verheugd met de bekendmaking van de nieuwe Ryanair lijndienst naar Trapani en zien dit als een belangrijke stap in ons streven om de inwoners van de Euregio Maas Rijn goede verbindingen met populaire vakantiebestemmingen te bieden. We hebben hoge verwachtingen van deze uitbreiding in het Ryanair aanbod".

Om deze nieuwe route te vieren houdt Ryanair een Kerst-sale, tickets zijn beschikbaar vanaf EUR19,99 per enkele reis inclusief belasting en toeslagen. Deze aanbieding is alleen te boeken via www.ryanair.com en is geldig voor reizen in de periode 30 maart-31 mei, met uitzondering van vakantieperioden en feestdagen. Deze actie is boekbaar tot middernacht op donderdag 3 december.