Gemeente Beek


Expositie Michel van Henten en Marte Hameleers

Op vrijdag 27 november, om 20.00 uur, opent wethouder Thijs van Es een expositie in het gemeentehuis met werk van Michel van Henten en Marte Hameleers.

Â

Michel van Henten:

Â

Michel van Henten heeft zijn opleiding genoten aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en is in 2002 afgestudeerd in de richting beeldhouwen. Tijdens zijn opleiding is hij begonnen met hout te bewerken, en te houwen tot organische vormen. Tegenwoordig richt hij zich voornamelijk op de menselijke figuur en gebruikt hij behalve hout ook andere materialen, zoals bladeren, veren en brons. De beelden hebben een sterk poëtisch karakter en verhalen over de aardse oorsprong van ons allen en proberen een beschrijving te geven van de complexe menselijke emotionele belevingswereld.

Michel van Henten heeft geëxposeerd in o.a het Natuurhistorisch Museum te Maastricht,

kunstliefde te Utrecht, galerie Walls te Amsterdam, en de kunstkapel te Harderijk. Hij maakt regelmatig buitenbeelden; zijn werk is opgenomen in meerdere particuliere kunstcollecties. Tegenwoordig woont hij in Voeren (Belgie) en heeft hij zijn atelier in Maastricht in het AINSI gebouw. Ook maakt hij muziek met de band Zonderland waarmee hij ook heeft meegewerkt aan meerdere dans- en theater voorstellingen.

Â

Marte Hameleers:

Â

Marte Hameleers studeerde aan de Kunstacademie te Maastricht en Antwerpen en is in 2002 afgestudeerd aan de kunstacademie te Utrecht, afdeling schilderen. Zij woont en werkt nu in Voeren (Belgie), temeer omdat landschappen en de natuur haar inspiratiebronnen zijn. Zij schildert schilderijen in eitempera en olieverf op linnen. In haar schilderijen is Marte op zoek naar een verstilde, poëtische wereld waar mensen, dieren en planten centraal staan in een landschap. De mensen zijn groots en mysterieus weergegeven, hebben een ingetogen uitstraling. In de natuur inspireert de beweging haar: onstuimige landschappen met grote luchten, een zomerlandschap met een veld vol klaprozen of een verstild winterlandschap. Zo is zij op zoek naar een eigen, raadselachtige wereld.

Marte Hameleers heeft o.a. geëxposeerd in galerie Kunstliefde te Utrecht, in galerie Michel Knops te Sittard, in de Kopermolen te Vaals en in Museum Land van Valkenburg. De afdeling Kunstuitleen van het Bonnefanten Museum en de provincie Limburg hebben werk van haar aangekocht. Dit jaar is er een dichtbundel uitgekomen "het temmen van de avondwoorden" 'van Pierre Bogaers met reproducties van haar schilderijen.

Â
De expositie is t/m 31 december te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.30 uur, woensdag van 14.00 - 19.00 uur en zondag 13 december van 11.00 - 17.00 uur.