Maastricht University

Symposium en oratie over de rol van academisch management

U bent vrijdag 27 november a.s. van harte uitgenodigd voor het symposium Academic institutions as regional innovators. Tijdens dit symposium zullen sprekers uit Europa spreken over de rol die universiteiten en academisch medische centra, spelen in regionale innovatie. Wat is `good practice' en hoe samen te werken met de regionale en nationale overheid.

Prof. dr. Martin Paul, decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht, zal het symposium afsluiten met het uitspreken van zijn inaugurele rede. In zijn rede The dean as an academic manager: the Phantom of the opera? stelt hij dat de decaan als academisch manager vooral een verbindende rol heeft. Aan hem de uitdagende taak academische esprit en management samen te brengen en verschillende bedrijfsculturen van universiteit, ziekenhuis en bedrijfsleven met elkaar te combineren.

Professor Paul is per 1 september 2008 benoemd tot decaan en is in deze functie tevens vice-voorzitter van de Raad van Bestuur Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Voordien was hij decaan en RvB lid van het Charité Universitätsmedizin in Berlijn, één van Europa's grootste Universitaire Medische Centra met een excellente reputatie wereldwijd. Sinds zijn benoeming aan de Universiteit Maastricht heeft hij zich met name ingezet voor de op- en uitbouw van Maastricht UMC+ en de biomedische kennisvalorisatie, met als belangrijkste voorbeeld de Life & Science Campus, waarvoor in mei 2009 het startschot werd gegeven.

Het programma vindt van 13.00 uur tot 18.00 uur plaats in het Academiegebouw, Minderbroedersberg 4-6 in Maastricht. Meer informatie is te vinden op de symposiumwebsite.