Ingezonden persbericht



---

11 november 2009

Boekpresentatie 'De Polderatlas van Nederland' in Nieuw Land

Op vrijdag 27 november wordt in Nieuw Land het eerste exemplaar gepresenteerd van De Polderatlas van Nederland. De polderatlas is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek dat is verricht door de Technische Universiteit Delft met steun van Nieuw Land.

De verschijning van De Polderatlas van Nederland, in zowel een Nederlandse als een Engelse uitgave, is een mijlpaal in het landschapsonderzoek van het laagland. In deze studie staat de landschapsarchitectuur centraal. Met meer dan 300 luchtfoto's, kaarten en tekeningen is de overweldigende vormenrijkdom van het Nederlandse polderlandschap in beeld gebracht. Voor het eerst zijn de meer dan 9000 poldereenheden systematisch gecatalogiseerd. Op 35 kaartbladen zijn alle polders getekend, met hun kenmerkende waterstaatkundige en ruimtelijke eigenschappen. De atlas biedt een landschappelijke bouwdoos, waarmee het polderlandschap kan worden begrepen en ontwikkeld. De Polderatlas van Nederland is een onderzoeksproject van de leerstoel Landschapsarchitectuur TU Delft in samenwerking met Nieuw Land.

De boekpresentatie vindt plaats in het kader van het wetenschappelijk onderzoek van Nieuw Land. Dit onderzoeksprogramma bestaat uit elf projecten die plaatsvinden in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam, Technische Universiteit Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en Radboud Universiteit Nijmegen. De provincie Flevoland ondersteunt het onderzoek naaaar Flevolandse vraagstukken.

De atlas kost E 99,50 en is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels bij Nieuw Land.

Voor meer informatie over Nieuw Land kijkt u op www.nieuwlanderfgoed.nl



Ingezonden persbericht