Gemeente Gaasterlân-Sleat


Griepvaccinatie 0 t/m 4-jarigen Gaasterlân-Sleat en Nijefurd in De Trime

Afgelopen week heeft de GGD Fryslân de groep 0 t/m 4-jarigen opgeroepen voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep: de officiële benaming hiervoor is Nieuwe Influenza A (H1N1). Ouders van 0 t/m 4-jarige kinderen hebben op het thuisadres een oproep ontvangen. Ook de huisgenoten (ouders, broer, zus) van baby's tot 6 maanden hebben van de GGD een oproep gekregen om zich te laten vaccineren. Baby's tot 6 maanden (geboren op of na 23 mei 2009) krijgen zelf geen vaccinatie.

Datum, tijdstip en locatie

De vaccinatie voor de gemeenten Gaasterlân-Sleat en Nijefurd, vindt plaats in Sportcomplex De Trime in Balk, Herman Gorterstraat 5. Vrijdag 27 november is de eerste vaccinatie, vrijdag 18 december krijgt iedereen de tweede prik. Het vaccineren is van 10.00-17.00 uur: in uw oproepbrief van de GGD staat vermeld op welk tijdstip u wordt verwacht met uw kind(eren). Houdt u zich s.v.p. aan deze tijd, zodat het vaccineren zo vlot mogelijk kan verlopen. Kunt u echt niet op het voorgestelde tijdstip, dan kunt u op een ander tijdstip komen, maar wel op dezelfde dag en in dezelfde gemeente. Er moet namelijk minimaal 21 dagen zitten tussen de eerste en de tweede prik.

Zoals ook in de oproep van de GGD staat vermeld: neem uw registratiekaart mee. Daarnaast kunt u voor de zekerheid uw identiteitsbewijs meenemen.

Bereikbaarheid De Trime

Omdat er in de beide gemeenten in totaal ruim 1300 kinderen (en huisgenoten) zijn opgeroepen voor een vaccinatie, willen we u vragen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar De Trime te komen. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het Treemterplein. Is dit vol, dan kunt u langs de weg parkeren. Verkeersregelaars van de gemeente begeleiden het parkeren en de verkeerscirculatie. Volg de borden en let op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Weekmarkt Balk op Van Swinderenstraat

De weekmarkt van zowel vrijdag 27 november als vrijdag 18 december, is i.v.m. de vaccinatie in De Trime, verplaatst van het Treemterplein naar de Van Swinderenstraat.

Informatie en veelgestelde vragen

Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep en de vaccinatie, kunt u het beste bellen met de landelijke informatielijn: 0800 1100 (gratis). Voor vragen over de griepvaccinatie in Friesland, kunt u bellen met de GGD Fryslân: (058) 284 99 89. Individuele of specifieke medische vragen kunt u het beste stellen aan uw huisarts.

Meer informatie over de griep en de vaccinatie is te vinden op www.grieppandemie.nl. Verder attenderen wij u op de website van GGD Fryslân: www.ggdfryslan.nl. Hieronder vindt u nog een aantal veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen provinciale griepvaccinatie Friesland
1. Vraag: Ik ben opgeroepen in plaats A, maar mij komt plaats B beter uit. Mag ik naar plaats B?
Antwoord: Nee, tenzij er echt geen andere mogelijkheid is. Mocht u toch naar een andere plaats gaan, zorg er dan wel voor dat er tussen de 1^e en 2^e prik (in december) minimaal 21 dagen zitten.


2. Vraag: ik ben niet in de gelegenheid om te komen. Kan ik op een andere dag komen?

Antwoord: Nee, tenzij er echt geen andere mogelijkheid is. Zorg er wel voor dat er tussen de 1^e en 2^e prik (in december) minimaal 21 dagen zit.


3. Vraag: Ik kan echt niet komen op het voorgestelde tijdstip. Kan ik op een ander tijdstip komen?

Antwoord: Ja, dat kan op dezelfde dag, in dezelfde gemeente.


4. Vraag: Komt er nog een extra vaccinatiemogelijkheid voor mensen die niet kunnen komen?

Antwoord: Nee, de vaccinatie is alleen in die week.


5. Vraag: Mijn kind is ziek. Kan ik ook op een andere dag komen?

Antwoord: Als u echt niet kunt, mag u deze week op een andere dag komen. Dit houdt ook in dat u de volgende keer ook naar een ander gemeente moet i.v.m. het feit dat er tussen de 1^e en 2^e prik (in december) minimaal 21 dagen moet zitten.