Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Delft, 20 november 2009

Releaseparty Local Heroes- magazine voor Delftse helden, onthulling van het magazine op 27 november op de Nijverheidsstraat nr. 3.

Op 27 november aanstaande onthult de jongerenredactie van Local Heroes- magazine voor Delftse helden het eerste magazine dat zij hebben gemaakt. De jongerenredactie bestaat uit 12 jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar en zij hebben jonge vrijwilligers uit Delft in het zonnetje gezet door middel van een portret in het magazine die dan wordt gepresenteerd.

Releaseparty
De jongerenredactie van Local Heroes onthult het eerste magazine door middel van een groots feest. Het magazine heeft een oplage van 11.000 stuks en wordt huis aan huis onder jongeren in Delft verspreid. Live muziek op de releaseparty van The Bohemes, DJ Phantom en MC Vastah en DJ Sampagne om het te vieren. Daarnaast geeft On Root voor deze gelegenheid een dansoptreden. Ook is er een expositie van de pagina's op het feest te zien. Tot slot is er een afterparty in Ciccionina, waar heldin Nina Voets medeoprichter van is.

Jonge vrijwilligers zijn helden
Het afgelopen half jaar heeft de jongerenredactie aan het magazine gewerkt tot doel jonge mensen in Delft te inspireren betrokken te zijn met hun omgeving. Jonge vrijwilligers zijn helden in onze ogen en daarmee een voorbeeldfunctie voor anderen. De redactie heeft onder andere Robbert-Jan van Beek van de Delftse Reddingsbrigade, Anna Matulewicz van Outsite, Benjamin Geurts van DVA en Graziella Idili van Taekwon-do Academy geportretteerd. In totaal staan 27 helden uit Delft in het magazine.

Samenwerking
Het concept voor dit magazine is middels samenwerking tussen de redactie, de Gemeente Delft, kepcom en de Nieuwe Academie ontwikkeld. Communicatiespecialist Kepcom heeft de jongerenredactie begeleid bij het maken van het magazine. Daarnaast heeft de Nieuwe Academie het totale proces gecoördineerd. Maar uiteindelijk is het de inzet van de 12 jongeren in de vorm van journalistiek, fotografie en vormgeving die dit magazine tot leven heeft gebracht.

Releaseparty Local Heroes- magazine voor Delftse helden. Vrijdag 27 november 2009
Deur open 19:00 uur
Start programma 19:15 uur
Locatie: de Nieuwe Academie, Nijverheidsstraat 3, Delft Afterparty Cicionina vanaf 23:00 uur, Kromstraat 24, Delft, entree E3,-

www.localheroesdelft.nl
www.denieuweacademie.nl