Ingezonden persbericht


ESL Pro Series finales in zicht op HME 2009

UTRECHT, 25 november 2009 - Op 27, 28 en 29 november organiseert WSquared Media tijdens de HME2009 de finales van de Electronic Sports League (ESL) Benelux Pro Series. De Jaarbeurs Utrecht zal als het virtuele speelveld dienen waarop de beste gamers uit Nederland, België en Luxemburg het tegen elkaar opnemen. Allemaal voor de felbegeerde titel 'beste gamer van de Benelux', en een totale prijzenpot van 5.000 euro.

Verdeeld over alle drie de dagen zullen er vier verschillende games gespeeld worden. Zo hebben we Counterstrike 1.6; een oude maar nog altijd populaire team-based shooter, Counterstrike Source; zijn iets nieuwere broertje, Trackmania Nations; een bizar racespel dat wereldwijd op hoog niveau wordt gespeeld, en Warcraft 3; de populaire strategiegame van superontwikkelaar Blizzard Entertainment.

Voor de finales is ook een televisieshow in het leven geroepen. De Gamelux TV show zal verslag uitbrengen van de ESL finales. Twee presentatoren geven de bezoekers en kijkers informatie over de spelers, de teams en nog veel meer. Naast de finales komt er -net als vorig jaar- ook een ESL Free Gaming Area. Bezoekers kunnen daar plaatsnemen achter één van de dertig high end ASUS notebooks, waarop Call of Duty: Modern Warfare 2 te spelen zal zijn.

Het ontzettend sterke deelnemersveld bestaande uit topteams als LowLandLions en fnatic en individuele topspelers als wereldkampioen Grubby zullen volgens onderstaande schema op het podium de strijd aan gaan.

Vrijdag 27 november

10.15 Warcraft III Match 1
11.30 Warcraft III Match 2
13.00 Warcraft III Match 3
14.15 Trackmania Nations Finale
15.30 Warcraft III Finale

Zaterdag 28 november

10.30 Counter-Strike 1.6 Match 1: fture - shadows
13.00 Counter-Strike 1.6 Match 2: LowLandLions - Team Sypher 15.00 Counter-Strike 1.6 Finale
16.00 Counter-Strike 1.6 Derde plek

Zondag 29 november: Counter-Strike Source

10.30 Counter-Strike Source Match 1: TiD - M.C.A.
13.00 Counter-Strike Source Match 2: fnatic - Team derailed 15.00 Counter-Strike Source Finale
16.00 Counter-Strike Source Derde plek

Dit alles zal plaatsvinden op een speciaal ingerichte stage, waar toeschouwers vanaf een tribune naar de matches kijken en waar tussen de wedstrijden door leuke acties als loterijen en give-aways worden georganisseerd. Ook zullen alle wedstrijden van commentaar voorzien worden door Nederlands' enige echte shoutcasttalent Machiel de Klerk. Ook als leek kun je de actie zo volgen.

Over de E-Sports League (ESL)

De ESL is met bijna een miljoen actieve gebruikers het grootste competitie-gamingplatform van Europa. Op www.esl.eu/benelux ontmoeten gamers uit Nederland, België en Luxemburg elkaar om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in een game naar keuze. De beste spelers maken daarbij elk half jaar kans om in de Pro Series mee te doen, waarbij echte geldprijzen worden uitgeloofd.

Over HME HME2009

Computerfanaten, gamers en gadgetfreaks kunnen 27, 28 en 29 november hun hart ophalen tijdens de Home Multimedia Entertainment ( www.hme2009.nl ) in Jaarbeurs Utrecht. HME2009 verwacht 70.000 bezoekers en biedt honderden stands met de nieuwste producten, software, games, verschillende beursaanbiedingen en uiteraard leuke game events en spectaculaire overclocking demonstraties. Daarnaast worden er interessante workshops gegeven.

HME2009 is een krachtige samenwerking tussen MagEvents, HCC!dagen, Hardware Info dagen en Power Unlimited.

Blijf op de hoogte

www.gamelux.nl voor live verslaggeving en foto's. http://www.readmore.nl/gallery/?level=album&id=2 voor foto's van vorig jaar. http://gamelux.nl/media/video/92-Intel-ESL-Gaming-Area voor sfeer impressie van vorig jaar.