Ingezonden persbericht


Easynet tekent Meerjarenafspraak energie-efficiency (MJA)

Amsterdam, 27 november 2009 â¤* Easynet Global Services heeft tijdens het Greening the Enterprise 3.0-event in Utrecht de Meerjarenafspraak energie-efficiency (MJA) getekend. De MJA is een convenant tussen de overheid (ministerie van Economische Zaken), IT-bedrijven en brancheorganisatie ICT~Office. Doel van het convenant is om het energieverbruik in de IT-sector terug te dringen. Bedrijven die de Meerjarenafspraak tekenen, moeten hun energie-efficiëntie elk jaar met twee procent verbeteren. Dat moet uiteindelijk resulteren in een verbetering van dertig procent in 2020 ten opzichte van 2005. Brancheorganisatie ICT~Office voert in Nederland de regie over de MJA.

Bruno Stultjens, Sales and Marketing Director Northern Europe E De reductie van CO2-uitstoot staat hoog op de agenda bij Easynet. Het bedrijf investeerde in 2008 miljoenen euro's in een nieuw, energiezuinig datacenter in Schiphol-Rijk. Door het toepassen van nieuwe koeltechnieken realiseert Easynet een jaarlijkse reductie van de uitstoot met 1.726 ton CO2. Dit staat gelijk aan de uitstoot van een Toyota Prius die 16,5 miljoen kilometer per jaar rijdt (o.b.v. 104 gram COâ''/kilometer) of aan de jaarlijkse uitstoot van 191 huishoudens (gemiddeld 9.000 gram COâ''/huishouden). Het energieverbruik van het datacenter neemt af met 2.574.153 kWh per jaar. Dat is onder meer mogelijk door de inzet van zogenaamde freecooling-technologie. Bij freecooling wordt optimaal gebruikgemaakt van de buitentemperatuur om systemen in het datacenter te koelen.

v.l.n.r.: Easynet; Bruno Stultjens, ICT~Office: Sylvia Roelofs, Easynet; Cathy van de Garde, Ben Timmer.

'Easynet heeft met overtuiging deze Meerjarenafspraak getekend', zegt Dirk Peeters, Managing Director Benelux bij Easynet Global Services. 'De doelen van de Meerjarenafspraak sluiten naadloos aan bij ons beleid en dat van ons moederbedrijf BSkyB. Gezien het groeiende belang van ICT, moeten wij als sector onverminderd blijven werken aan het terugdringen van ons energieverbruik en het realiseren van een hogere energie-efficiëntie.'

Over Easynet Global Services
Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hosting-infrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China, en in Mumbai, India.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders: voorbeelden zijn Bridgestone, Domo, Tele Atlas, Yakult en Hallmark. Easynet is onderdeel van British Sky Broadcasting (BSkyB). BSkyB is een beursgenoteerde onderneming met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.