Regie der Gebouwen opent meldkamer voor de hulpdiensten provincie Vlaams-Brabant te Leuven

27/11/2009 09:00

REGIE DER GEBOUWEN - REGIE DES BATIMENTS

Op vrijdag 27 november 2009 wordt de gemeenschappelijke meldkamer voor de behandeling van de oproepen 100 en 101 van de hulpdiensten van de provincie Vlaams-Brabant officieel geopend te Leuven. De Regie der Gebouwen huurt hiervoor zo'n 1 594,36 m² kantoren en specifieke lokalen op de Philipssite te Leuven.

De noodoproep 100 hangt af van de Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse zaken) en was voorheen gehuisvest in de brandweerkazerne te Leuven. De noodoproep 101 wordt beheerd door de federale politie en was gehuisvest in het politiehuis op de Philipssite te Leuven.

Om verschillende redenen drong de centralisatie van beide diensten op één en dezelfde plek zich op. Uiteindelijk werd gekozen om beide hulpdiensten samen te brengen in het Ubizengebouw op de Philipssite 5/4 te Leuven.

Deze centralisatie verhoogt de efficiëntie en functionele werking van beide diensten en komt de burger ten goede. Het uiteindelijke doel is om de fusie van beide meldkamers tot één oproepnummer te realiseren en te evolueren naar een geïntegreerde meldkamer (nieuw oproepnummer 112 dat in alle Europese landen hetzelfde zal zijn).

De gehuurde kantoorruimte bevindt zich op korte afstand van het Federaal Administratief Centrum waar de technieken ASTRID zich bevinden. De keuze voor de huisvesting van de gemeenschappelijke meldkamer in het Ubizengebouw was dus een logische keuze.

De Regie der Gebouwen paste de gehuurde ruimtes aan om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften voor de meldkamers van de hulpdiensten. Zo werden specifieke werken uitgevoerd inzake elektriciteit, HVAC, brandpreventie, veiligheid (toegangscontrole, sassen, toezichtslokalen, beveiligde deuren, ) en telecommunicatie (serverlokaal, concentratielokalen, videofoon, voice en data, -). De ingehuurde ruimte werd ook op modulaire wijze ingericht.

Technische fiche

Eigenaar: Campus Parkpoort NV

Huurder: Regie der Gebouwen (ten behoeve van de Federale politie en de FOD Binnenlandse Zaken)

Gebruiker: Federale politie (oproepnummer 101) & Civiele Veiligheid (oproepnummer 100)

Ingehuurde kantooroppervlakte: 1 594,36 m²

Ingehuurde logistiek ruimte: 150,5 m²

Huurtermijn: 18 jaar

Jaarlijkse huurprijs: 313.631, 42 ¤ (eerste 9 jaar), vervolgens 258.175,78 ¤

* * *

De Regie der Gebouwen staat in voor de kwalitatieve kantoorhuisvesting van de federale ambtenaren en het instandhouden van het federale architecturale patrimonium.

Klantgerichtheid, flexibiliteit en efficiëntie zijn onze kernwaarden.

Wij beheren zo'n 1.008 gebouwen in eigendom (ong. 4,9 miljoen m2) en zo'n 532 ingehuurde gebouwen (circa 2,8 miljoen m2).

Onze projecten realiseren wij dankzij een succesvolle samenwerking met onze verschillende partners.

Dankzij haar kwalitatieve dienstverlening en haar specifieke en unieke knowhow op het vlak van bouw, restauratie en vastgoed, is de Regie der Gebouwen de referentiepartner van de federale overheid inzake vastgoed.

Johan Vanderborght

Woordvoerder

Regie der Gebouwen

Gulden Vlieslaan 87 bus 2

1060 Brussel

Tel.: +32(0)2-541 65 05

Fax: +32 (0)2-541 65 01

Mobile: 0479/31 26 91

www.regiedergebouwen.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel