Politie Haaglanden

extra persbericht 26 november

Delft, 26-11-2009

Politie zoekt gedupeerden autokraken

Delft De recherche van Bureau Delft is op zoek naar gedupeerden van een reeks auto-inbraken. Woensdagochtend 25 november om 04.45 uur hield de politie twee 18-jarige verdachten aan. De twee werden door de buurtbewoner betrapt op het moment dat zij in de Adderhof in een geparkeerde auto aan het inbreken waren. Zij droegen beiden een schoudertas met daarin enkele navigatiesystemen, inbrekerswerktuigen en andere goederen. Uit het rechercheonderzoek bleek dat er drie inbraken op het Adderhof, de Edelhertlaan en de Kalfjeslaan hadden plaatsgevonden. Een groot gedeelte van goederen van de bij de twee aangehouden verdachten afkomstig uit Litouwen bleek bij deze auto-inbraken te zijn weggenomen.

De recherche is nog op zoek naar andere gedupeerden die eveneens in die wijk te maken hebben gehad met auto-inbraken, maar tot op heden nog geen aangifte hebben gedaan. De politie heeft o.a. nog een Pioneer navigatiesysteem waarvan de rechtmatige eigenaar onbekend is. De politie verzoekt deze personen met klem op om toch vooral aangifte te doen.

De politie verwacht dat de verdachten die nog steeds vast zitten worden maandag 30 november voorgeleid bij de rechter-commissaris. Benadeelden kunnen zich vervoegen aan Bureau Delft, Jacoba van Beierenlaan 1 of telefonisch via 0900-8844.