Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 27 november 2009

Staatssecretaris Jack de Vries geeft gastles bij Zadkine dankzij Hyves

Woensdag 25 november jl. was voor de Zadkine-leerlingen van Beveiliger 2 Brugjaar Politie een belangrijke dag. In het kader van hun groepspresentatie over een maatschappelijk onderwerp, hadden zij de staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries, via Hyves bereid gevonden om op te treden als gastspreker.

Hyves
De leerlingen moesten een presentatie voorbereiden over een zelfgekozen onderwerp. Dat werd 'Nederlandse deelname aan legermissies in het buitenland'. De leerlingen wilden graag een bekende spreker bereid vinden mee te werken. Zadkine-leerling Jeffrey Dame heeft daarom de staatssecretaris benaderd via een krabbel op zijn Hyves-pagina. Al de volgende dag kreeg hij een positieve krabbel terug. Zo werden er twee gastlessen vastgezet voor woensdag 25 november op de Zadkine-locatie aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam.

Presentaties
Nadat diverse leerlingen een presentatie hadden verzorgd, was het de beurt aan de staatssecretaris om het beleid van de Nederlandse regering inzake buitenlandse missies toe te lichten. Aan de hand van korte filmpjes legde hij aan de aandachtige toehoorders het hoe en waarom van deze missies uit. Ook stond hij uitvoerig stil bij de risico's van deze uitzendingen, de ongerustheid bij het 'thuisfront' en de toenemende roep van verschillende fracties van de Tweede Kamer om binnen afzienbare tijd een einde te maken aan de missie in Afghanistan.

Na de interessante en inspirerende gastlessen en het helder beantwoorden van de vragen, verliet staatssecretaris De Vries de Zadkine-locatie aan de Prins Alexanderlaan, begeleid door adjunct-directeur Beveiliging & Veiligheid Marjan van Dongen en initiatiefnemer Jeffrey Dame, leerling van Zadkine.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht