Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
26 november 2009


--Persbericht-

Gemeente houdt vast aan veiligheidsmaatregelen
bij City Lido

De gemeente Oost Gelre houdt vast aan haar besluit om te zorgen dat een aantal veiligheidsmaatregelen bij City Lido wordt uitgevoerd. Doet City Lido dat niet zelf, dan zal de gemeente daar het initiatief nemen. Een uitspraak van de rechtbank Zutphen maakt dat mogelijk. Burgemeester Henk Heijman hierover: "Onze zorg is de veiligheid van bezoekers bij grootschalige evenementen. Wij willen dat City Lido aan de wettelijke eisen van brandveiligheid voldoet en de rechter heeft ons hierin gelijk gegeven."

Op 18 november heeft de rechtbank Zutphen uitspraak gedaan in het beroep dat City Lido had aangetekend tegen uitvoering van de veiligheidsmaatregelen door de gemeente. Dit beroep is ongegrond verklaard. De uitspraak maakt het mogelijk dat de gemeente het eerder genomen besluit tot bestuursdwang nu kan uitvoeren. Dat betekent dat het ook zonder toestemming van City Lido de veiligheidsmaatregelen kan uitvoeren en de kosten daarvan kan verhalen op City Lido.

City Lido heeft naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Zutphen hoger beroep aangetekend bij de Raad van State, maar dat staat de uitvoering van de werkzaamheden niet in de weg, aldus burgemeester Heijman: "Zoals het er nu naar uit ziet zal de Raad van State op hele korte termijn een besluit hierover nemen. Wij zijn bereid dit besluit af te wachten. Maar wij zetten er wel op in om vóór de grootschalige evenementen eind december de maatregelen voor elkaar te hebben."

Het doel van de gemeente Oost Gelre was en is nog steeds de zorg voor de veiligheid van de bezoekers van City Lido. Die veiligheid is wat de gemeente betreft vooral in het geding als er grote groepen mensen aanwezig zijn, zoals rond de kerst of bij andere grootschalige evenementen. City Lido moet aan de eisen van brandveiligheid voldoen en daar structurele maatregelen voor nemen. Zwaarwegend daarin is vooral het aanbrengen van panieksluitingen op de nooduitgangen. "Wij doen dit het liefst in goed overleg met de directie van City Lido, maar waar dit niet lukt nemen wij zelf het initiatief middels bestuursdwang."

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544-393552.


-----------------------


---- --