Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Hotels.com benoemt nieuwe Senior Director Global Retail

Amsterdam, 27 november ­ Hotels.com, wereldwijd marktleider op het gebied van online hotelboekingen, kondigde vandaag de benoeming van Troy Suda aan als de nieuwe Senior Director Global Retail. In zijn nieuwe functie bij Hotels.com is Suda verantwoordelijk voor het toezicht op alle retail functies binnen het bedrijf, waaronder de ontwikkeling van gebruiksgemak, content, en optimalisatie van de website, als ook de integratie van het callcenter.

"Ik ben verheugd toe te treden tot Hotels.com, het is een groot merk dat tijdens de afgelopen jaren een wereldwijde, exponentiële groei heeft doorstaan. Ik kijk ernaar uit de uitdagingen die mijn nieuwe functie met zich meebrengt aan te gaan, en deel uit te maken van het wereldwijde leiderschapsteam dat door zal gaan met het voortstuwen van het bedrijf naar nog grotere successen," aldus Suda.

Suda zal directe verantwoording afleggen aan Scott Booker, Vice President Global Retail, Product Planning en Merchandising bij Hotels.com.

Booker over de benoeming: "Troy brengt een schat aan ervaring met zich mee op het gebied van retail, productontwikkeling en strategie. We kijken ernaar uit hem te integreren in ons team met het doel de wereldwijde ontwikkeling van retail functies bij Hotels.com voort te zetten."

Suda werkte voorheen bij Lonely Planet, waar hij vanuit Londen de functie Global Head of Emerging Online Business bekleedde en verantwoordelijkheid droeg voor de ontwikkeling van de Europese online strategie van het bedrijf. Daarvoor was hij werkzaam op het hoofdkantoor van Lonely Planet in Melbourne. Daar was hij belast met zowel de herlancering van lonelyplanet.com, als met de overgang en aanpassing van Lonely Planet's boekingsbedrijf tot een affiliatie model waarin sprake was van samenwerking met Expedia Affiliate Network en Hostelworld.com.

Voor zijn toetreding tot Lonely Planet bekleedde Suda gedurende een tienjarige periode verscheidene functies op het gebied van marketing, strategie en productontwikkeling bij Coles Myer Ltd, een van de grootste retailbedrijven van Australië.




Suda is geboren in Melbourne, Australië, en behaalde zijn Masters of Commerce (E-

Commerce) aan de University of Melbourne. Ook volbracht hij het General Manager Development Programme op Columbia University in New York.

Einde persinformatie. Vrijdag 27 november 2009.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht