Persbericht

Recordbedrag van 10 miljoen US dollar in prijzenpot van de NAVTEQ Global LBS Challenge® 2010 door nieuwe sponsors

Alcatel-Lucent, AtlasCT, DigitalGlobe, Imagination Technologies, Intel, Microsoft en Mobile Distillery toegevoegd aan imposante sponsorlijst voor toonaangevende LBS ontwikkelwedstrijd

Veldhoven - 27 november 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen heeft acht nieuwe sponsors aangetrokken voor de Global LBS Challenge 2010. Dit resulteert wereldwijd in een record prijzenpot van meer dan 10 miljoen US dollar.

"De NAVTEQ Global LBS Challenge van dit jaar zal lonender zijn voor applicatieontwikkelaars dan ooit tevoren. Ze worden ondersteund met geldprijzen, datalicenties, software development kits (SDK's), application programming interfaces (API's), porting en remote testing services met daarnaast handsets voor verschillende platforms", zegt Marc Naddell, vice president, partner & developer programs bij NAVTEQ. "We zijn verheugd door de grote steun vanuit de gehele industrie. Dit helpt het stimuleren van LBS-innovatie op nieuwe applicatieterreinen, voor nieuwe platformen en nieuwe apparaten. Hier kunnen ontwikkelaars en gebruikers van location-aware oplossingen van profiteren."

De nieuwe wereldwijde sponsors voor de Global LBS Challenge 2010 zijn:

DigitalGlobe - een toonaangevende wereldwijde leverancier van commerciële, hoge resolutie earth imagery producten en diensten Als wereldwijde sponsor zal DigitalGlobe (http://www.digitalglobe.com) de deelnemers toegang geven tot een online ImageLibrary met continu geüpdate, hoge resolutie satelliet- en luchtfoto's. Deze zijn ontwikkeld om naadloos te integreren met NAVTEQ® kaartdata. Afkomstig van hun eigen geavanceerde satellietgroep ondersteunen de beeldoplossingen van DigitalGlobe een grote verscheidenheid aan defensieve, commerciële en navigatieapplicaties. De bijdrage van DigitalGlobe aan de wereldwijde prijzenpot is een abonnement van 12 maanden op de ImageLibrary voor de Grand Prize winnaars en een abonnement van zes maanden voor de twee tweedeprijswinnaars in elke regio. Deze prijzen hebben een totale waarde van 500.000 US dollar. Door de Global LBS Challenge hoopt DigitalGlobe afbeeldingrijke applicaties te stimuleren die een weergave van de echte wereld geven.

Intel - levert ondersteuning aan ontwikkelaars van next-generation applicaties Intel zal de Global LBS Challenge 2010 ondersteunen met SDK's, technische ondersteuning en apparaten met een Intel® Atom(TM) processor. Intel moedigt ontwikkelaars aan om innovatieve applicaties voor een nieuwe generatie draagbare apparaten en Netbooks te bouwen, gebaseerd op de Intel® Atom(TM) processor en op Linux Moblin(TM) gebaseerde besturingssystemen (http://www.moblinzone.com). Hierdoor kunnen ontwikkelaars voordeel halen uit een PC zoals extra prestaties. Daarnaast kunnen ze rijke, innovatieve en betrokken applicaties ontwikkelen zoals 3D-navigatie en augmented reality in verschillende ontwerpen. Als een wereldwijde sponsor zal Intel de gekwalificeerde finalisten uit elke regio een Netbook of mobiele computer aanbieden.

Microsoft Corporation - levert ondersteuning van een zakelijk klasse voor op kaarten gebaseerde oplossingen die gebruik maken van Bing Maps Microsoft sponsort de wedstrijd door alle deelnemers toegang te geven tot rijke sets aan tools, gebruikerfora en ondersteuning bij het bouwen van op kaarten gebaseerde oplossingen via Bing Maps (http://www.microsoft.com/maps). Het Bing Maps Platform wordt ondersteund door flexibele API's, inclusief Microsoft's nieuwe Silverlight API, voor ontwikkelaars voor het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte, oneindige eindgebruikerbelevingen. Als wereldwijde sponsor zal Microsoft complementaire licenties bieden aan alle finalisten en winnaars zodat zij het Bing Maps Platform kunnen gebruiken voor hun commerciële applicaties. Dit heeft een totale waarde van 1 miljoen US dollar. Microsoft geeft elke Grand Prize Winner Bing Maps licenties ter waarde van 50.000 US dollar, de twee tweedeprijswinnaars in elke regio krijgen licenties ter waarde van 30.000 US dollar en alle finalisten ontvangen licenties ter waarde van 10.000 US dollar.

De nieuwe regionale sponsors zijn:

Alcatel-Lucent - een toonaangevende leverancier van telecom hardware, software, oplossingen en diensten die nieuwe business modellen tussen service providers en Web 2.0 applicatie-ontwikkelaars aanmoedigt Alcatel-Lucent (http://www.alcatel-lucent.com) is een regionale sponsor voor Noord-Amerika. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van een naadloze, beveiligde toegang tot de unieke capaciteiten van service provider netwerken aan ontwikkelaars. Alcatel-Lucent helpt hen bij het creëren van 'mash up' applicaties die telecom functionaliteit combineert met Web-based capaciteiten. Alcatel-Lucent geeft 12 finalisten voor zes maanden gratis toegang tot zijn Open API Service (http://developer.openapiservice.com). Deze brengt ontwikkelaars en service providers naadloos samen voor snelle creatie en het testen van innovatieve applicaties. De prijzen, in totaal 50.000 US dollar, bestaan uit 10.000 gratis, hoge accuraatheid garanderende locatievragen per maand. Daarnaast krijgen ze technische ondersteuning van Alcatel-Lucent om het gebruik van Open API service in combinatie met NAVTEQ-kaartdata te faciliteren.

AtlasCT - al eerder Global LBS Challenge finalist, ontwikkelaar en leverancier van wereldwijde location-based oplossingen en aanbieder van SDK's voor het web en mobiele platforms AtlasCT (http://www.atlasct.com) is een regionale sponsor van de NAVTEQ Global LBS Challenge in Europa, het Midden Oosten & Afrika (EMEA) en Noord-Amerika. Zij bieden de deelnemers gratis de Atlas Mobile SDK aan, inclusief de navigatie en multimediapakketten. Deze SDK zorgt ervoor dat ontwikkelaars makkelijk in een aantal dagen rijke location-based applicaties kunnen creëren. Hij is geschikt voor HTC, LG, Motorola, Nokia, Samsung, Sony Ericsson en andere apparaten. Als regionale sponsor geeft AtlasCT aan de Grand Prize Winners in de twee regio's een eenjarige licentie voor het gebruik van de Atlas Mobile SDK, Atlas Web SDK, Atlas GIS of Atlas LBS voor bijna 9.000 maandelijkse inschrijvingen van hun commerciële applicaties. Deze prijs heeft een totale waarde van 240.000 US dollar.

NAVTEQ organiseert sinds 2003 jaarlijks de Global LBS Challenge en wordt in de industrie erkend voor het stimuleren van innovatieve location-aware applicaties. Geleid door NN4D in vijf verschillende regio's - EMEA, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Pacifisch Azië (APAC) en India - is dit een wereldwijde wedstrijd die applicatieontwikkelaars over de hele wereld uitdaagt om nieuwe applicaties te bouwen door gebruik te maken van dynamische positioneringtechnologie en NAVTEQ® kaarten. Naast de wereldwijde record prijzenpot van meer dan 10 miljoen US dollar die verdeeld wordt over de uiteindelijke winnaars, worden er ook 'Best of' erkenningprijzen uitgereikt in negen categorieën om prestaties op bepaalde gebieden te erkennen.

De Global Awards Sponsors zijn:

Imagination Technologies - een marktleider in grafische acceleratietechnologie die de ontwikkeling van mobiele applicaties die gebruik maken van 3D mapping en LBS toepassingen wil stimuleren Imagination Technologies en zijn POWERVR Insider programma (http://www.powervrinsider.com) werkt samen met NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D) aan het stimuleren van de adoptie van 3D-graphics in navigatie en LBS door ontwikkelaars. Als Global Awards Sponsor van de NAVTEQ Global LBS Challenge 2010 zal Imagination de 'Most Innovative Use of Graphics' nomineren uit de finalisten van de vijf regio's van de wedstrijd. De regionale prijswinnaars krijgen een spiksplinter nieuw Netbook-apparaat, een halve dag toegewijde technische ondersteuning en een demoruimte in de stand van Imagination tijdens een evenement in 2010. Een wereldwijde 'Best of' winnaar uit deze categorie zal naar het Verenigd Koninkrijk vliegen voor twee dagen intensieve ondersteuning, training en plezier met de technici van Imagination.

Mobile Distillery - toonaangevend in cross-platform software oplossingen en testdiensten voor mobiele applicatie-ontwikkelaars De garantie dat een mobiele applicatie op zo veel mogelijk apparaten draait, is essentieel voor businessvolume. Mobile Distillery is voor het tweede jaar op rij Global Award Sponsor en stopt licenties ter waarde van 280.000 US dollar in de prijzenpot van dit jaar. Alle tweedeprijswinnaars en Grand Prize Winners van de vijf regio's ontvangen een licentie voor zes maanden voor Alembic, de uitgebreide apparaatdatabase van Mobile Distillery. Deze database geeft hen toegang tot duizenden volledig geteste karakteristieken van meer dan 1.000 apparaten wereldwijd. Elke Grand Prize winnaar ontvangt ook een licentie van 12 maanden voor Celsius, een toonaangevend mobiel applicatieplatform voor ontwikkeling en porting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk richten op de meest uitgebreide reeks handsets, inclusief bijvoorbeeld Nokia, BlackBerry®, Samsung, Sony Ericsson, LG en op Android(TM) gebaseerde telefoons.

Kijk voor meer informatie over de competitie van dit jaar op http://www.LBSChallenge.com.