Ingezonden persbericht


Zylom is 'Populairste website van het jaar 2009'

EINDHOVEN - 27 november 2009 - Zylom heeft de award voor 'Populairste website van het jaar' in de categorie games gewonnen. De verkiezing van de website van het jaar is een jaarlijks initiatief van marktonderzoeksbureau MetrixLab. De winnaar wordt hierbij verkozen door het publiek.

Voor 2009 zijn 302 Nederlandse websites genomineerd met behulp van de STIR-marktmonitor. De winnende website van Zylom by RealGames, www.zylom.nl, is gericht op vrouwen van 20 tot 49 jaar die op de computer games spelen. Zylom heeft van het publiek de hoogste gemiddelde score gekregen voor de duidelijke navigatie, een onderscheidend ontwerp en het bieden van kwalitatief hoogstaande inhoud.

De games die op www.zylom.nl door vrouwen worden gespeeld, zijn casual games. Dat wil zeggen dat ze relatief eenvoudig zijn te leren en binnen enkele minuten kunnen worden gespeeld.

De games zijn gratis te spelen op de Zylom website. De meer uitgebreide versies (Deluxe versie) kunnen worden gedownload en een uur gratis gespeeld worden. De website trekt gemiddeld 3 miljoen unieke bezoekers per maand vanuit Nederland. In Europa heeft Zylom 18 miljoen unieke bezoekers.

In totaal hebben bijna 1,4 miljoen mensen hun mening over de genomineerden gegeven.

Hein Medema, MarCom-manager van RealGames, zegt: "De award voor de populairste website van 2009 is een goed initiatief om de websites te belonen die door gebruikers als gebruiksvriendelijk worden ervaren. We zijn dan ook zeer verheugd dat het publiek de Zylom-website als winnaar heeft uitgeroepen."

Over Zylom
Gratis online spelletjes spelen? Dan is www.zylom.nl de website voor jou. Met meer dan 200 gratis online spelletjes is Zylom de leidende producent en distributeur van online games in Europa. Maandelijks spelen 18 miljoen mensen Zylom's gratis online spelletjes, op www.zylom.com of via haar Europese netwerk. Van de nieuwste 3 op een rij tot hersenkrakende zoek en vind en spannende puzzelspellen, met Mahjong als ultieme favoriet. Vooral vrouwen zijn gek op de gratis online spellen bij Zylom; 80% van alle bezoekers is vrouw en ouder dan 20 jaar.

Sinds begin 2006 is Zylom onderdeel van RealNetworks, Inc, de leidende producent van digitale media services en software en onderdeel van de RealGames-familie.

###