Gemeente Bladel


25 november 2009

Koninklijke onderscheiding voor de heren J. Sleddens en J. Baijens uit Hapert

Aan de heren J.S. Sleddens en J.I.W. Baijens uit Hapert is een koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau toegekend, met name voor hun langdurige inzet (45 jaar) voor de Stichting Hulp in Nood. De onderscheidingen worden op 27 november uitgereikt door burgemeester B. Swachten van de gemeente Bladel.

J.S. Sleddens (1934)
De heer Jac Sleddens is al zo'n 55 jaar maatschappelijk actief. Gedurende al die jaren heeft hij zich voor diverse organisaties ingezet en hij doet dat nog steeds voor de Stichting Hulp in Nood, de parochie H. Severinus Hapert en buurtvereniging De Stroom. De heer Sleddens neemt nu, na 45 jaar, afscheid als bestuurslid van de Stichting Hulp in Nood. Bij de parochie H. Severinus coördineert hij het werk van vrijwilligers, zoals het onderhoud van de kerk en het kerkhof. Hij organiseert de collectes in de kerk en is koster en acoliet. Hij was oprichter en bestuurslid van buurtvereniging De Stroom en verricht nog steeds hand- en spandiensten voor deze vereniging.

J.I.W. Baijens (1938)
De heer Jan Baijens zet zich al zo'n 45 jaar in voor diverse organisaties. Hij is bestuurslid van de Stichting Hulp in Nood en daarnaast coördineert hij de activiteiten van de jeu de boulesclub van de Katholieke Bond van Ouderen. De heer Baijens was onder andere bestuurslid/penningmeester van de FNV, waarbij hij ook jubilea organiseerde en vraagbaak was voor de leden. Ook was hij bestuurder en leider van de korfbalclub VVO. Daarnaast was hij betrokken bij het inzamelen van hulpgoederen en het organiseren van het transport daarvan naar Polen en Tanzania.