Ingezonden persbericht



Maandelijks Voorouder- en Archeologisch Spreekuur bij Nieuw Land

Lelystad - Iedere laatste vrijdag van de maand kunt u in Nieuw Land terecht voor zowel het Voorouder Spreekuur als het Archeologisch Spreekuur.

Altijd al meer willen weten over uw voorouders? Of hebt u een bijzonder voorwerp gevonden en vraagt u zich af wat een deskundige u hierover kan vertellen? Onze deskundigen bieden u tijdens deze maandelijkse spreekuren gratis informatie en advies waar mogelijk! Het Voorouder Spreekuur is van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het Archeologische Spreekuur van 13.00 uur tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Er worden regelmatig bijzondere vondsten gebracht naar het Archeologisch Spreekuur. Zo kwam een bezoeker onlangs met een klein beschadigd wit aardewerk beeldje, dat een fragment van een pijpaarden heiligenbeeldje bleek te zijn. Vermoedelijk stelt het Maria voor. Het hoofd en een deel van de sokkel ontbreken, maar oorspronkelijk zal het beeldje ongeveer 6 cm groot zijn geweest. In de 17/18e eeuw werden dergelijke beeldjes in grote aantallen door de Goudse pijpenmakers vervaardigd. In Flevoland zijn meerdere fragmenten van pijpaarden beeldjes gevonden, het materiaal is erg kwetsbaar en breekt daardoor gemakkelijk.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl




Ingezonden persbericht