Gemeente Barendrecht


Barendrecht start met unieke campagne
Barendrecht gaat als eerste gemeente in Nederland de strijd aan tegen fietsendiefstal en auto-inbraken met behulp van SelectaDNA

BARENDRECHT (23 november 2009) - Vrijdag 27 november start in Barendrecht een unieke campagne 'Maak geen buit van je bezit' tegen fietsendiefstal en auto-inbraken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het middel SelectaDNA. Deze campagne is een samenwerkingsverband tussen de gemeente en de politie. Burgemeester Van Belzen geeft de aftrap van deze actie op vrijdag 27 november om 10.00 uur op de Middenbaan.

Unieke campagne

De gemeente Barendrecht is de eerste gemeente in Nederland die SelectaDNA gaat inzetten als middel tegen fietsendiefstal. Er zijn 3000 markeringen ter beschikking voor deze actie, waarbij geldt: op=op! Hoe de actie precies wordt ingevuld, wordt vrijdag 27 november duidelijk.

Op verschillende locaties in de gemeente wordt deze actie uitgevoerd, namelijk op het NS-station (tussen 15.00 en 18.00 uur), het Middeldijkerplein (tussen 10.00 tot 17.00 uur), de scholen Dalton Lyceum en Calvijn - Groene Hart in Lagewei (tussen 9.00 tot 16.00 uur) en op de Middenbaan (tussen 10.00 tot 17.00 uur). Burgemeester van Belzen geeft om 10.00 uur de aftrap van deze actie.

Samenwerkingsverband

De gemeente Barendrecht is de eerste gemeente in Nederland die het middel SelectaDNA inzet tegen fietsendiefstal en auto-inbraken. Deze actie is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, de politie en het openbaar ministerie. Maar ook de burgers van Barendrecht die van hun bezittingen geen buit willen maken.

SelectaDNA
SelectaDNA is bekend door de verschillende markeringstechnieken die toegepast worden. Zo kent u wellicht de DNA-spray in winkels of de markering met een doorzichtige, niet-plakkende stof die op kostbare spullen kan worden aangebracht. De fietsmarkering is ook uniek en direct zichtbaar. In een centrale databank kan de politie de rechtmatige eigenaar opsporen. Deze markering is bijna niet te verwijderen.


---