Haags jazzkwartet Azure op tournee in Zuid-Amerika


DEN HAAG, 20091117 -- Het Haagse jazzkwartet Azure gaat van 27 november tot 15 december op tournee door Zuid-Amerika. De groep zal een serie van tien concerten geven in verschillende steden in Brazilië en Argentinië, te weten: Rio de Janeiro, Sao Paulo, Campinas, Curitiba, Porto Alegre, Buenos Aires en Sorocaba.

Over Azure: in 2005 ontmoetten pianist Pierre-François Blanchard en gitarist Rogier Schneemann elkaar tijdens een repetitie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze voelden onmiddellijk een sterke muzikale verwantschap en besloten te gaan samenwerken. Er werd een talentvolle ritmesectie toegevoegd en Azure was een feit. Het kwartet begon te werken aan eigen composities. Hierbij werden, naast jazz, diverse muzikale invloeden verwerkt zoals o.a. de Franse chanson en West-Europese kamermuziek. Azure maakte een eerste studio-opname in februari 2007 ('There Were Stars'). In April 2009 kwam hun debuutalbum 'When She Smiles' uit. Het album kreeg veel positieve recensies vanuit zowel Nederland als Amerika.
In de zomer van 2009 maakt de groep een tour langs Nederlandse jazzfestivals. De officiële CD-presentatie vond plaats op The Hague Jazz.
Na de tournee door Zuid Amerika gaat Azure de studio in om aan hun tweede album te werken. Azure zal op azuremusic.nl een uitgebreid tourverslag publiceren.

Azure is: Pierre-François Blanchard - piano, Rogier Schneemann - gitaar,
Luciano Poli - contrabas, David Barker - drums

"Azure Concert Tour South America 2009" is ontwikkeld door Traveling Sounds en Spoor25, beide instellingen die een platform bieden voor activiteiten die, door middel van interculturele samenwerking en uitwisseling, vernieuwende inzichten verschaffen in de Nederlandse en buitenlandse muziekscène.
"Azure Concert Tour South America 2009" wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten.

Haags jazzkwartet Azure





Ingezonden persbericht