FNV vakcentrale en Humanitas vragen aandacht voor effecten van armoede


AMSTERDAM, 20091126 -- Vooruitlopend op het Europese Jaar van de Armoedebestrijding en Sociale Uitsluiting 2010 organiseren Humanitas en de Vakcentrale FNV vrijdag 27 november de werkconferentie "Werken aan armoede". Humanitas en FNV vragen aandacht voor de effecten van armoede en sociale uitsluiting. Leo Hartveld (FNV) zal spreken over de politieke en beleidsagenda bij werken aan de rafelrand van de arbeidsmarkt. Lodewijk de Waal (Humanitas) zal ingaan op de waarde van vrijwilligers bij armoedebestrijding.

Deelnemers aan de werkconferentie zijn politici, wetenschappers, organisaties uit het werkveld armoedebestrijding, projectleiders en vrijwilligers van Humanitas.Zij zullen gevraagd worden tijdens de werkconferentie actief aan de slag te gaan om een pakket ideeën op te stellen voor het actieprogramma van het Europese Jaar.

De werkconferentie is onderdeel van de Europese campagne Together for Social Europe die Solidar afgelopen jaar startte. Conny Reuter, de secretaris-generaal van Solidar komt over uit Brussel voor de werkconferentie.

Solidar is een Europees netwerk van niet-gouvernementele organisaties die opkomen voor sociale rechtvaardigheid in Europa en de wereld. Solidar informeert de Europese en internationale politiek, koppelt lidorganisaties om te netwerken en om humanitaire en ontwikkelingsprojecten uit te voeren.
Met de focus op sociale dienstverlening, sociale insluiting, migratie/integratie en fatsoenlijk werk wil de campagne mensen met een sociaal en economisch achtergebleven achtergrond en beslissers op Europees niveau bijeenbrengen.

Humanitas en FNV





Ingezonden persbericht