Ingezonden persbericht


Vier podia starten rondreizend programma met grensverkennende kunsten: Prufrok. Met de hetveem bijdrage GLOEI van Theun Mosk
vrijdag 27 november 2009, 20.30u in hetveem theater

De NWE Vorst Tilburg, theater Zeebelt Den Haag, hetveem theater Amsterdam en Corrosia! Almere hebben het initiatief genomen om kunstenaars, die op de grens van verschillende disciplines werken, zichtbaar te maken voor een breder publiek. De vier podia stellen twee keer per jaar een rondreizend programma samen onder de naam Prufrok. De eerste editie Prufrok #1 vindt eind november a.s. plaats met het thema LICHT.

Het eendaagse programma biedt het publiek een unieke kans om meerdere kunstenaars op één avond te zien. De avond is een mix van performances, installaties, presentaties, voorstellingen en discussies. Prufrok #1 licht reist tussen 24 en 28 november 2009 langs de vier podia. In Prufrok #1 licht onderzoeken kunstenaars de artistieke mogelijkheden van licht. Theatermaker en vormgever Theun Mosk onderzoekt welke beelden hij kan oproepen met licht. Zijn GLOEI is een ruimtelijke theaterinstallatie waarin de bezoeker een filmische vertelling ondergaat. (Zie ook verderop in het persbericht.) Op vrijdagavond zal er met Theun een nagesprek plaatsvinden. Lichtontwerper Henk van der Geest zal een inleiding verzorgen.

Michiel Pijpe is beeldend kunstenaar die het theater als zijn werkgebied gebruikt. Met trage bewegingen van zijn lichaam en verschillende kleuren licht, biedt Michiel Pijpe een totaal nieuwe beleving van lichaam en ruimte. Mediakunstenaar Geert Mul onderzoekt al meer dan 13 jaar de mogelijkheden en de visuele grammatica om beelden met elkaar te combineren in installaties. Hij gaat in op zijn haat/liefde verhouding met interdisciplinaire en technologische kunst.

Zie www.hetveemtheater.nl, www.prufrok.nl, www.theunmosk.nl, www.henkvandergeest.nl, www.zeebelt.nl, www.denwevorst.nl, www.corrosia.nl

Prufrok wordt mede mogelijk gemaakt door NFPK.

GLOEI van Theun Mosk
Een ruimtelijke theaterinstallatie waarin de bezoeker een filmische vertelling ondergaat. Theatermaker en -vormgever Theun Mosk onderzoekt welke beelden hij kan oproepen met licht. Hoe werken abrupte licht-donker contrasten en kleurwisselingen in op de fysieke beleving en de totstandkoming van een verhaal? Wat zie je werkelijk en wat niet?

concept, vormgeving, licht Theun Mosk advies Boukje Schweigman

GLOEI dient tevens als vooronderzoek voor TUSSEN, een project met Boukje Schweigman over het gebied tussen licht en donker & hemel en aarde, die in februari 2010 in première zal gaan.