Gemeente Gilze en Rijen

GRIC houdt jubileumbeurs

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2009 organiseert het Gilze Rijens Industrieel Contact een tweedaagse beurs. Hiermee viert de ondernemersvereniging het zestig jarig bestaan.

De beurs staat in het teken van de werkgelegenheid in de gemeente Gilze en Rijen. Ruim vijftig bedrijven laten zien hoe diverse ondernemend Gilze en Rijen is. De beurs wordt gehouden in de oude showroom van Autobedrijf van Dorst aan de Stationsstraat in Rijen.

Werkgelegenheid was zestig jaar geleden ook het centrale thema dat leidde tot de oprichting van het Rijens Industrieel Contact (RIC). In die tijd plukten de bedrijven de arbeiders bij elkaar weg en dat was ongewenst. Anno 2009 is dat net iets anders. Als gevolg van de crisis zijn een aantal inwoners van de gemeente hun baan kwijtgeraakt en op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Vrijdag 27 november 2009 wordt de beurs officieel geopend en is er een avond voor leden van het GRIC en genodigden. Daar wordt tevens even stil gestaan bij het zestig jarige bestaan van de ondernemersvereniging.

Gratis toegang voor publiek
Op zaterdag 28 november 2009 gaan de deuren van de ondernemersbeurs vanaf 13.00 uur open voor het grote publiek. De entree is gratis. Naast de ruim vijftig ondernemers die zich presenteren is er een aantrekkelijk entertainment programma samengesteld met lokale talenten. Behalve veel live muziek zullen er diverse dansdemonstraties zijn waaronder, de nieuwe rage, Zumba en Hoopdance. Ook het NK Demoteam van Health Club Orange is van de partij met een Hiphop demonstratie. Op het programma staan verder optredens van Duo Maaike en Wouter, Sjoerd Kuijten & Friends, Duo Anne Marie en een afsluitend optreden van De Bounties. De ondernemers beurs duurt tot 22.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis.

Beroepskeuze jongeren
Voor deze beurs worden de basisscholen in de gemeente Gilze en Rijen en de voortgezette opleidingen in de regio aangeschreven. De beurs wil aan jongeren laten zien welke carrière mogelijkheden het bedrijfsleven in de gemeente kan bieden en de jeugd op weg helpen bij het maken van een beroeps- of studiekeuze. Het idee voor de beurs is ontstaan naar aanleiding van een verzoek van een basisschool om met de leerlingen van groep 8 eens een kijkje te nemen is de keuken van ondernemend Gilze en Rijen.

Datum bericht: 11 november 2009