Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Diemen, 12 november 2009

"Wat te doen met kinderlokkers?"
Bas Haring met filosofievragen voor kinderen

Met een filosofieles op 27 november voor de kinderen van de Noordwijkse basisschool* introduceert LuisterWijs de cd: 'Waarom?' van Bas Haring

Bas Haring gaat in deze cd terug naar zijn kindertijd, en spreekt over onderwerpen die hem, als nieuws- en vraaggierig jongetje bezighielden, en houden: want. misschien kunnen kinderlokkers er gewoon niets aan doen dat ze zo zijn! Moet je ze dan wel straffen? En. bestáát de evenaar wel, ook al kun je hem niet zien? Of. hoe bijzonder ben ik eigenlijk?

'Nooit stoppen met vragen stellen' is de boodschap van Bas naar de kinderen. En dan vooral over gewone dingen. Want met deze cd laat hij zien dat je je over de gewoonste onderwerpen van alles kunt afvragen: want wat ís onkruid eigenlijk, bestaat onkruid eigenlijk wel? En waarom bestaat er wel een woord voor lichtrood ('roze') maar niet voor bijvoorbeeld lichtblauw? Weinig volwassenen die zich dat nog afvragen, maar. kinderen wel!

Een bijzondere cd voor kinderen én hun ouders: om nooit meer te stoppen met vragen stellen!

*De Noordwijkse School is een basisschool, waar naast gewone vakken als taal en rekenen, er ook vakken als Engels, Spaans, Kunstgeschiedenis, Koken, Scheikunde en Filosofie gegeven worden.

NOOIT STOPPEN




Ingezonden persbericht