Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom heropent fysiotherapiepraktijk 't Oude Dorp

BARENDRECHT (woensdag 25 november 2009) - Wethouder Nootenboom (sport) heropent vrijdag 27 november rond 17.45 uur officieel fysiotherapiepraktijk 't Oude Dorp. De praktijk aan de Dorpsstraat is grondig verbouwd en uitgebreid met een grotere oefenzaal.

De ruim 400 patiënten kunnen in de praktijk terecht voor verschillende behandelingen, zoals fysiotherapie, manuele therapie, fysiofit en sportfysiotherapie. Diverse fysiotherapeuten adviseren en begeleiden mensen die sporten of dat willen doen. Maar ook mensen die belemmerd worden om goed te bewegen, ontvangen de juiste zorg. Met de uitbreiding van de oefenzaal zijn ook de mogelijkheden voor de bezoekers uitgebreid. Naast trainingen die behoren tot een fysiotherapeutische behandeling kunnen mensen zonder lichamelijke klachten hier op een verantwoorde manier en onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten. Voor sporters is het mogelijk hier het sporten na een blessure weer op te pakken.

Passend in straatbeeld

Fysiotherapiepraktijk 't Oude Dorp is gevestigd in de oude dorpskern van Barendrecht. De kern is onlangs benoemd tot beschermd dorpsgezicht, met als doel deze te beschermen tegen toekomstige ongewenste ontwikkelingen. Het beeldkwaliteitsplan 'Waar oud het nieuwe ontmoet' dient om de functie en kwaliteit te versterken. Bas Nootenboom vindt de verbouwde praktijk een mooi voorbeeld van een pand dat voldoet aan eigentijdse eisen, maar toch het karakter van de oude dorpskern heeft weten te behouden.'