TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-11-2009

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 27 november
Nederland 1 - 22.00 uur

KIMS KINDEREN WACHTEN AL VIJF JAAR OP EEN TELEFOONTJE VAN MAMMA

Sinds december 2004 is de dan 23-jarige Kim Luesink uit Doetinchem spoorloos. Haar twee jonge kinderen vragen regelmatig waar hun moeder is, maar oma Jolanda moet het antwoord schuldig blijven: "Mamma houdt heel veel van jullie, maar kan nu even niet bellen".

Op haar vijftiende ontmoet Kim een Antilliaanse vriend van wie ze binnen een jaar een kind krijgt. Na de komst van de tweede baby haalt jeugdzorg de kinderen uit huis omdat Kim zwaar wordt mishandeld door de vader van de kids. "Laat 'm me maar doodslaan, het maakt me niks meer uit", zei ze toen ze besefte dat ze haar kinderen kwijt was. Uiteindelijk vlucht Kim Luesink uit de gewelddadige relatie met haar vriend en verdwijnt voorgoed.

In juli 2005 krijgt haar moeder Jolanda een brief van Kim uit Brazilië waarin ze vraagt om de maten van haar kinderen. Ze wil wat kleding voor hen opsturen. Jolanda: "Ze schreef dat ze in opdracht van haar rijke Afrikaanse baas uit Diemen-Zuid in een hotel in Brazilië woonde. Ze moest met die baas trouwen voor zijn verblijfsvergunning. Als tegenprestatie zou hij dan zorgen dat ze haar kinderen terug kreeg". Daarna werd het stil rond Kim tot deze zomer een tipgever meldt dat Kim bij een drugstransactie in Brazilië uit de weg moet zijn geruimd. Jolanda: "Ik hoop en bid dat Kim leeft, maar er moet iets verschrikkelijks zijn gebeurd. Ze wilde alles doen om haar kinderen terug te krijgen en dan ineens laat ze niets meer horen".

In VERMIST een speurtocht in het Zuid-Amerikaanse drugscircuit.

Voor meer informatie: www.vermist.nl