Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2009

Linda Baake & Rosita de Vries: 053-4555588

Automobiliste rijdt auto bovenop rotonde Enschede
De politie Twente heeft 27 november een 39-jarige automobiliste uit Losser aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol haar auto muurvast op een rotonde had gereden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

In de nacht van donderdag op vrijdag 27 november omstreeks 03.00 uur treffen surveillerende agenten een auto boven op de rotonde van de Broekheurne ring aan. Als zij de automobiliste, een 39-jarige vrouw uit Losser, naar de toedracht vragen, ruiken zij dat ze alcohol gedronken heeft. Ter plaatse nemen zij een blaastest af. Als blijkt dat zij vermoedelijk boven het toegestane limiet zit, wordt zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedraagt 1,58 promille. Hierop wordt haar rijbewijs ingevorderd. De auto moest worden afgesleept. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2009057081)

Alcomobilist
De Lutte
De politie Twente heeft 26 november een 36-jarige Hengelose automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten hebben donderdagavond omstreeks 23.15 uur op de A1 een automobilist aangehouden in verband met zijn opvallend rijgedrag. De automobilist, een 36-jarige Hengeloër, blies op straat een "F". Hierop is hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1,41 promille. Omdat de 36-jarige een zogenaamde recidivist is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009057065)

Drie jongens aangehouden voor belediging Enschede
De politie Twente heeft 26 november, drie Enschedese jongens aangehouden voor het beledigen van politieagenten. Zij mogen zich bij Justitie verantwoorden.

Donderdagavond 26 november omstreeks 20.30 uur krijgt de politie melding van een eenzijdig ongeval op de Kemenadehoek. Ter plaatse zien agenten dat een auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal is gekomen en dat de bestuurder ongedeerd is gebleven. Terwijl zij in gesprek zijn met de automobilist wordt er vanaf een balkon van de aangrenzende flat een voorwerp naar beneden gegooid en worden er verwensingen richting de agenten geroepen. Als ze de aanrijding afgehandeld hebben gaan de twee agenten naar de betreffende woning voor een goed gesprek met de jongens. Bij de woning aangekomen wordt de deur geopend door één van de jongens, een 18-jarige Enschedeër. De twee andere jongens, een 18-jarige en 20-jarige Enschedeërs beginnen dan de agenten te sarren en uit te dagen. Hierop wordt door de agenten besloten de jongens aan te houden en voor verhoor over te brengen naar het politiebureau. Naar verhoor zijn ze, 27 november, weer in vrijheid gesteld. Zij zullen zich voor Justitie moeten verantwoorden. (2009057019)

Verkeerscontroles

Twente

Op donderdag 26 november zijn op meerdere locaties in Twente verkeerscontroles gehouden om de veiligheid op de weg te bevorderen.

Mariaparochie

Tussen 07.00 en 08.30 uur 's ochtends werd een verlichting- en snelheidscontrole uitgevoerd op de Almeloseweg in Mariaparochie. De controle was gericht op een veilige verkeersdeelname door de schoolgaande jeugd. Het resultaat was 4 bekeuringen voor overschrijding van de constructiesnelheid van hun bromfiets en 4 bekeuringen voor het niet correct voeren van de fietsverlichting.

Dinkelland

Donderdagmiddag is tussen 13.00 en 17.00 uur gecontroleerd op de A1 of de maximumsnelheid die daar geldt, in acht genomen wordt. Maar liefst 909 voertuigen van de in totaal 6507, gingen te hard en zullen thuis een bekeuring ontvangen. Dertig voertuigen werden ter plaatse staande gehouden in verband met het rijgedrag. Dit betroffen hoofdzakelijk vrachtauto's uit de Oost-Europese landen. De hoogst gemeten snelheid was 192 km per uur.

Enschede

Op donderdagmiddag werd tussen 15.30 en 21.15 uur gecontroleerd op de meerdere straten in Enschede. De controle werd uitgevoerd op de Varviksingel, Kuipersdijk, Lipperkerkstraat, Boulevard 1945 en de Heutinkstraat. In totaal zijn 31 bekeuringen uitgeschreven, ondermeer voor het ontbreken van kentekenbewijs, niet dragen van een autogordel, niet stoppen voor rood verkeerslicht en het niet correct voeren van de fietsverlichting.

Almelo

Donderdagavond is tussen 18.00 en 21.30 uur gecontroleerd op het correct voeren van de verlichting. Op de Nieuwstraat zijn 28 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken of het niet voeren van correcte verlichting. Bij 1 auto ontbrak de APK keuring en twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Hiervoor zijn ook bekeuringen uitgedeeld. Op de Ootmarsumsestraat zijn 15 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken of het niet voeren van correcte verlichting. Verder werd bekeurd voor het negeren van een stopteken en het ontbreken van de APK keuring.

Hengelo

Tussen 18.00 en 22.00 uur is aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo een verlichtingscontrole uitgevoerd. Deze controle is mede uitgevoerd naar aanleiding van de signalen die bewoners van de wijk hadden afgegeven. Hier zijn 22 bekeuringen uitgereikt, waarvan19 bekeuringen voor het rijden zonder fietsverlichting.

Inbraak in cafetaria, de politie zoekt getuigen

Twente

Op vrijdag 27 november is bij een cafetaria aan de Voortsweg ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagochtend, omstreeks 04.15 uur, kreeg de politie melding van de eigenaresse van de cafetaria dat bij haar was ingebroken. Vlak daarvoor hoorde de eigenaresse, die boven de zaak woont, dat de ruit van de cafetaria werd ingegooid. De dader was nergens meer te bekennen maar bij nader onderzoek bleek dat de lade van de kassa ontbrak. Deze is later, zonder inhoud, op de Roerstraat teruggevonden.

De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen met de politie. Dit kan met afdeling Enschede Noord van Politie Twente door langs te gaan of te bellen naar 0900-8844. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2009057087)


---- --