Perrier Truc Troc palmt de 'Circuit Royal' van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel in

27/11/2009 14:28

IMMEUBLES EN FETE asbl

Na het succes van de vorige editie in de 'Grand Circuit', vindt de 'Perrier Truc Troc' - nu al aan zijn 6de editie toe - plaats in de 'Circuit Royal' van Bozar. Zelfde ruimte, meer kunstenaars en dus meer toeschouwers. Deze event/tentoonstelling, georganiseerd door het Cultureel Centrum Wolu-Culture in samenwerking met Artdynamik en in co-presentatie met Bozar, zal dit jaar doorgaan op 16 van 19 uur tot 1 uur en 17 januari 2010 van 10 uur tot 18 uur.

'Perrier Truc Troc' is een uniek en buitengewoon concept. Tijdens de tentoonstelling kan de bezoeker een voorwerp, dienst, materiaal, reis of eender welk volwaardig voorstel inruilen tegen een kunstwerk, rekeninghoudend met zijn waarde natuurlijk. Hier is dus geen sprake van geld. Het gaat hier enkel om een originele en ongewone ruil.

De bezoeker, die zijn oog op een kunstvoorwerp heeft laten vallen, zal een post-it ernaast leggen met daarop zijn gegevens én zijn ruilvoorstel. De ter plaatse aanwezige kunstenaar beslist dan zelf of hij aan de ruil meedoet of niet, of hij de bezoeker wenst te ontmoeten of niet, dit op het moment zelf of achteraf.

De allereerste Truc Troc werd in 1975 opgesteld door de kunstenaars Mon de Rijck en Charline Mahy in het Kasteel Malou te Woluwe-Saint-Lambert. Zo'n dertig jaar later vindt dit buitengewoon event plaats in het Paleis voor Schone Kunsten en, al die jaren, heeft het Cultureel Centrum Wolu-Culture deze artistieke tentoonstelling gecoördineerd.

Dit jaar zullen er meer dan 200 uiteenlopende artiesten hun kunstwerken komen inruilen in een tentoonstellingsruimte van meer dan 1500 m2. De lijst van de exposanten zal tegen eind december beschikbaar zijn op www.perrier-tructroc.be. Zaterdagavond zorgen Dj Darko & friends voor de muzikale touch. Zondagochtend kunnen de vroege voegels, samen met de kunstenaars, genieten van het traditioneel ontbijt. Een gezellig en uniek moment met kunst als hoofdthema.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel