Philips

27 november 2009

PHILIPS HELPT ZIEKENHUIZEN EEN EVENWICHT TE VINDEN TUSSEN INNOVATIE EN INVESTERING

De nieuwste zorgoplossingen van Philips maken optimaal gebruik van innovatieve mogelijkheden én ontzien het budget ­ twwee belangrijke eisen van de klant.

Chicago, VS - Op de jaarlijkse bijeenkomst van het Noord-Amerikaanse Genootschap van Radiologen (RSNA), die aanstaande zondag van start gaat, presenteert Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) een nieuwe lijn beeldvormende en informaticagerichte oplossingen voor de gezondheidszorg, die specifiek zijn afgestemd op de prioriteiten van patiënten en zorgverleners. Deze nieuwe oplossingen bieden belangrijke innovaties op beeldvormingsgebied en komen daarmee tegemoet aan de heersende behoefte aan een goede prijs-kwaliteitverhouding, een modulaire prijsopbouw en eenvoudige upgrademogelijkheden. Dankzij het accent op deze aspecten blijft de geavanceerde Philips-technologie ook in economisch moeilijke tijden toegankelijk voor zorgverleners. Dat patiënten en clinici bij Philips op de eerste plaats komen, blijkt dus wederom geen loze belofte.

Het ongunstige economische klimaat dwingt ziekenhuizen om hun prioriteiten bij de aanschaf van apparatuur opnieuw te bepalen: zo meldt de American Hospital Association dat negen van de 10 ziekenhuizen moet bezuinigen als gevolg van de economische terugval, terwijl zeven van de 10 ziekenhuizen van mening is dat de algehele verslechtering van hun financiële situatie een nadelige invloed op de zorg voor hun patiëntengemeenschap zal hebben.

Flexibele upgradeopties, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een brede daling van de eigendomskosten zijn kernpunten in de nieuwe oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld MR (magnetische resonantie)-, CT (computertomografie)- en röntgenapparatuur. Daarnaast zullen Philips Customer Services en de sector Healthcare Informatics (HI) van Philips een steeds prominentere rol gaan spelen in de begeleiding van ziekenhuizen bij de efficiencygerichte optimalisering van hun investeringen. Een en ander moet leiden tot nieuwe geavanceerde zorgtechnologieën waarvan zowel patiënt als clinicus profijt zal hebben.

'Nu ziekenhuizen nog kritischer kijken naar de aanschaf van nieuwe apparatuur en de bijbehorende zakelijke verantwoording, heeft Philips het accent gelegd op de ontwikkeling van innovaties die de klinische mogelijkheden verbreden, de productiviteit vergroten en een nog betere prijs-kwaliteitverhouding bieden aan onze klanten, die vaak hard zijn getroffen door de gevolgen van de financiële recessie en de kredietcrisis,' aldus Steve Rusckowski, executive vice president en CEO bij Philips Healthcare.

'Philips zal altijd voor innovatie kiezen, maar de nadruk moet daarnaast liggen op het helpen van klanten bij het vinden van een evenwicht tussen klinische topkwaliteit en zorgkosten. Niemand is erbij gebaat als ziekenhuizen het ene ten koste van het andere moeten laten gaan.'

Het scala van nieuwe producten omvat apparatuur die eenvoudig up-to-date kan worden gehouden en slechts de helft van de ruimte inneemt, naast informatiemanagementoplossingen voor kleinere ziekenhuizen om in hun dagelijkse informatiebehoeften te voorzien. Doel van deze systemen is het bieden van een brede keus en flexibiliteit qua klinische functionaliteit, en met verschillende prijsniveaus, zodat altijd aansluiting wordt gevonden bij de specifieke behoeften van de klant.

Philips blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve producten die zijn afgestemd op de steeds zwaarder wordende radiologische eisen. Daartoe introduceert het bedrijf nieuwe CT-functionaliteit waarbij de nadruk ligt op verbetering van dosisbeheer, beeldkwaliteit, workflow en efficiency. Deze nieuwe functies zijn beschikbaar op nieuwe CT-systemen, maar kunnen ook door middel van een upgrade op reeds geïnstalleerde systemen worden ingebouwd.

Voor een soepele workflow in de kliniek is een gegarandeerd maximale uptime van röntgensystemen voor interventiedoeleinden van essentieel belang. Voor nieuwe en bestaande klanten biedt de Allura Xper FD20 een combinatie van een compleet scala van geavanceerde interventiehulpmiddelen en een naadloos geïntegreerd kathlab met diverse modaliteiten. Andere kenmerken van het systeem zijn een uitmuntende beeldkwaliteit en een geringe röntgendosis tijdens langdurige procedures. Het systeem, dat met upgrades up-to-date kan worden gehouden, biedt toegang tot de nieuwste klinische en servicegerichte innovaties ­ een wezenlijk asspect van de duurzame betrokkenheid van Philips.

Bovendien is de Philips Achieva XR de enige MR-scanner die als 1.5T kan worden geïnstalleerd en tot een 3.0T-systeem kan worden opgewaardeerd. De mogelijkheid om over 3.0T-technologie te beschikken via een upgrade van de software en accessoires kan zorgverleners een besparing van 500.000 tot 750.000 euro opleveren vergeleken met vervanging van een bestaand systeem door een nieuwe scanner.

Naast upgrades introduceert Philips ook een aantal nieuwe ruimte- en kostenbesparende oplossingen, zoals de Essenta DR Compact , een 100% digitaal röntgensysteem dat hoogwaardige beelden levert tegen een aanzienlijk lagere prijs dan traditionele high-end DR (digitale radiografie)-systemen. Het systeem is geschikt voor alle algemene vormen van radiografisch onderzoek en is ideaal voor middelgrote ziekenhuizen, centra voor beeldvormende diagnose, privéklinieken en orthopedische klinieken.

Het nieuwe Philips BrightView XCT-systeem kan het volledige hartvolume in één rotatie opnemen, wat een wezenlijke stap vooruit in de hybride beeldvorming betekent. Het systeem maakt optimaal gebruik van het coplanaire ontwerp van de geavanceerde flat-detector CT-röntgentechnologie, voor hoogwaardige CT-beelden in combinatie met inzichtelijke SPECT-beeldvorming. Het systeem is bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen die hun SPECT-camera willen vervangen door een hybride SPECT/CT-systeem. Het Philips BrightView XCT-systeem neemt namelijk net zoveel ruimte in als een traditionele SPECT-camera, en dure aanpassingen van de onderzoeksruimte zijn dus niet nodig.

Voor kleinere instellingen en opkomende markten komt Philips nu ook met een nieuwe PACS (Picture Archiving and Communication Systems)-oplossing waarmee radiologen hun radiologische beelden kunnen uitwisselen en beschikbaar stellen aan vakgenoten. De nieuwe Philips Media Distribution Center (MDC) PACS-oplossing is nu nog scherper geprijsd en ook de eigendomskosten liggen lager. Het systeem biedt modulaire functionaliteit en is schaalbaar ontworpen om mee te kunnen groeien met de behoeften van de klant. MDC PACS is voorzien van een gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren beheersysteem voor het bekijken van beelden, en voor distributie en archivering.

Ten slotte kondigt Philips Customer Services de introductie aan van Utilization Services, een product dat is bedoeld om zorgverleners te helpen hun concurrentiepositie te verstevigen door optimalisering van de bedrijfsprestaties van hun beeldvormende apparatuur, en door zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de reeds aanwezige technologie. Door verwerving op afstand van objectieve gegevens over scannerprestaties biedt Philips Utilization Services zorgverleners de mogelijkheid om inefficiënte punten op te sporen en te minimaliseren. Zo kunnen ze hun tijd dus nog doelmatiger besteden. De procedurele workflow en zorgkwaliteit worden verbeterd én de patiëntenwachtlijsten worden korter â"¤ dankzij een gebruiksvriendelijke, gedetailleerde en overzichtelijke presentatie van gebruiksgegevens tijdens het beeldvormend onderzoek, en door analyse van methoden om de efficiency verder te verbeteren.


1 - American Hospital Association, 'The Economic Crisis: Ongoing Monitoring of Impact on Hospitals.' Results of AHA Rapid Response Survey, augustus/september 2009. http://www.aha.org/aha/research-and-trends/health-and-hospital-trends/2009.html
2 - De Essenta DR Compact is niet te koop in de VS, maar wel in Canada.

Meer informatie en hoge resolutie afbeeldingen:
http://www.philips.nl/sites/philipsnl/about/news/press/20091127_rsna_2009_philips_persbericht.page