Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 27 november 2009

Delft krijgt vakopleiding Metaal & Techniek

Op initiatief van het bedrijfsleven en regionale stakeholders* is de stichting BedrijfsVakopleiding Metaal & Techniek Delft en omstreken (BVMT) opgericht. Deze stichting zorgt ervoor dat per 1 januari 2010 jongeren aan de Rotterdamseweg in Delft een technische vakopleiding kunnen volgen.

De BVMT zal opleidingen bieden voor de metaal-, elektrotechnische, agrarische en voedingsmiddelenindustrie. Specialisaties zijn onder meer mogelijk op de gebieden service & maintenance en mechatronica en voor de beroepen monteur en operator. Het niveau is MBO 2/3, waarbij de nadruk ligt op competentiegericht leren. Ook zal BVMT bedrijfsopleidingen ontwikkelen voor het om- en bijscholen van personeel in bedrijven.

"De opleiding wordt helemaal afgestemd op de wensen en eisen van het bedrijfsleven in de regio", zegt Jan Berendse, voorzitter BVMT en bestuurslid van VNO-NCW Delft. "Een echte opleiding voor en door het bedrijfsleven in de regio's Haaglanden, Westland en Oostland!"

Het bedrijfsleven heeft een tekort aan goed geschoold technisch personeel. Berendse probeert al jaren dit probleem aan te pakken door samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren. Hij vindt de oprichting van de bedrijfsvakopleiding een mijlpaal. "Eindelijk heeft het bedrijfsleven een eigen opleiding in Haaglanden die vakmensen kan afleveren."

Op 26 november 2009 werd een samenwerkingsovereenkomst met ROC Mondriaan getekend, die mede invulling aan de opleiding zal geven.


---

Tot de initiatiefgroep behoren: gemeente Delft, Kamer van Koophandel Den Haag, CBO, SOB Delft, OTC Haaglanden, Koninklijke Metaalunie, OBM Rijnmond, Kenteq en VNO-NCW West.