Veiling Moleskines van bekend Vlaams literair en artistiek talent

27/11/2009 16:46

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Doe een bod op een unieke Moleskine en steun het goede doel

Wie met de feestdagen vrienden of familie wil verrassen met een echt origineel geschenk, surft best zo snel mogelijk naar de veilingsite eBay. Vanaf nu tot 7 december worden hier immers twee unieke exemplaren van het gekende notitieboekje Moleskine geveild voor het goede doel. Beide Moleskines werden de afgelopen maanden in een artistiek jasje gestoken door tal van Vlaamse kunstenaars, schrijvers, dichters en striptekenaars. Onder invloed van 19 paar creatieve handen werden beide boekjes omgetoverd tot heuse kunstwerken. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel: een alfabetiseringsproject door het Centrum voor Basiseducatie uit Antwerpen.

Tussen juni en september 2009 tekenden en penden 19 bekende Vlaamse kunstenaars hun creatieve ideeën en impressies neer in twee Moleskine FOLIO exemplaren die circuleerden in het "creatieve milieu". Van modeontwerpers Tim Van Steenbergen en Marina Yee, over striptekenaars Merho en Jan Bosschaert, filmregisseurs Jan Verheyen en Felix Van Groeningen en kunstenaars Jan Vanriet en Kris Fierens tot auteurs Joke Van Leeuwen en Stan Lauryssen. Stuk voor stuk droegen zij hun creatief steentje bij. Iedereen deed dit op zijn eigen manier, wat resulteerde in twee A4 notitieboekjes boordevol schetsen, tekeningen, gedichten en foto's. Een volledig overzicht van de deelnemers, hun creaties, en meer info over de actie vindt u op www.trackthemoleskine.be

Nieuwe Moleskine FOLIO collectie: op maat van de echte kunstenaar

Aanleiding voor deze actie was de lancering van de nieuwe FOLIO collectie van Moleskine. Omdat de legendarische Moleskine het boekje is dat in talloze bekende binnenzakken - van Hemingway tot Chatwin en Picasso - de wereld afreisde, en Moleskine zijn relatie wil bevestigen met zijn oorspronkelijk publiek; schrijvers en kunstenaars, werd de nieuwe FOLIO collectie ontwikkeld. Creativiteit verdient niet enkel de beste kwaliteit maar mag ook niet beperkt worden tot een (te) klein formaat. De FOLIO collectie bestaat om die reden uit notitieboeken, schetsboeken en aquarelboeken met (milieuvriendelijk) kwaliteitspapier op A4 en A3 formaat. Met deze grote formaten en materialen van topkwaliteit komt Moleskine tegemoet aan de wensen van de echte creatieven.

Ruled Notebook

Grijze eminenties en jong talent schreven samen een gelijnde Moleskine Folio A4 exemplaar vol. Gedichten, poëzie, proza, verhalen, - Kortom, deze Moleskine is een prachtig overzicht geworden van wat schrijvend Antwerpen de dag van vandaag te bieden heeft. Literaire medemensen als Antwerps stadsdichteres Joke Van Leeuwen, misdaadauteur Stan Lauryssens, Yurek Onzia, Bart Van Loo en Willem Van Zadelhoff behoeven geen introductie. Maar ook jonge dichters als Ruth Lasters en Maarten Inghels zijn geen nobele onbekenden en gaan een mooie toekomst tegemoet. Met Jan Verheyen en Felix Van Groeningen is ook de filmsector goed vertegenwoordigd.

Sketchbook

Ook de Sketchbook werd in een uniek kleedje gestoken door heel wat schoon volk. Modeontwerpster Marina Yee behoort tot de "Zes van Antwerpen", zes Antwerpse modeontwerpers die begin jaren '80 een plaats veroverden tussen de grootste en belangrijkste ontwerpers van de wereld. Ook Tim Van Steenbergen is goed bezig zich een weg te ontwerpen naar de internationale top van de modewereld. Ontwerper Erik Verdonck begeleidde niet enkel de kandidaten van het VTM-programma "De designers" bij hun creaties maar geeft als hoofddocent aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling mode en textiel, ook de modemicrobe door aan zijn leerlingen.

Tekenaars Robbert Merhottein, alias Merho en de geestelijke vader van stripheld Kiekeboe, en Jan Bosschaert, tekenaar van o.a. "Sam" en de stripreeks "Geverniste vernepelingskes", zijn absolute toppers en zagen hun tekenkunst al met tal van prijzen beloond. Ook Ephameron (Eva Cardon) kan met haar illustraties rekenen op de erkenning van een groot publiek. Juwelenontwerpers Nico Taeymans en Nadine Wijnants bepalen al jaren welke accessoires in trek zijn.

Ook beeldende kunstenaars en schilders Kris Fierens en Jan Vanriet met internationale uitstraling en architect en eerste Vlaamse bouwmeester Bob Van Reeth leverden hun artistieke bijdrage.

Veiling voor het goede doel

Vanaf nu tot 7 december biedt Brepols, de exclusieve Belgische verdeler van Moleskine, deze twee unieke Moleskines te koop aan op de veilingsite eBay.

Op http://shop.benl.ebay.be/trackthemoleskine/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686 kan u vanaf nu tot 7 december een of meerdere biedingen doen op beide Moleskine FOLIO's.

De hoogste bieders mogen zich na afloop van de "veiling" de nieuwe eigenaars noemen van een exclusieve Moleskine. De opbrengst van deze veiling gaat naar het goede doel: een alfabetiseringsproject door het Centrum voor Basiseducatie uit Antwerpen. Dit initiatief telt 13 centra in Vlaanderen en Brussel en hier kunnen laaggeschoolde volwassenen basisvaardigheden aanleren en verbeteren die ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel