Ingezonden persbericht


Diemen, 27 november 2009

Generali biedt alle schadeproducten aan via Meetingpoint

Vanaf vandaag zijn alle schadeproducten van Generali verzekeringsgroep te vinden op het transactieplatform van Meetingpoint. In de categorieën schade particulieren, schade MKB, inkomen individueel en inkomen collectief worden alle producten van Generali nu via Meetingpoint aangeboden.

Grote stap in digitalisering
Dat Generali de producten in bovenstaande categorieën digitaal aanbiedt via Meetingpoint betekent dat het intermediair nu alle schadeproducten via één platform kan aanvragen en muteren. Vandaag de dag gaat nog veel administratief verkeer telefonisch, per e-mail of met formulieren. Het plaatsen van de producten op het transactieplatform van Meetingpoint betekent een grote stap in de digitalisering van de verzekeringsbranche.

Ketenintegratie
De keuze van Generali voor Meetingpoint vloeit voort uit de overtuiging dat de intermediaire branche uiteindelijk het meest is gebaat bij ketenintegratie. Het is een bekend gegeven in de markt dat ketenintegratie alleen tot stand kan komen met een uniforme, digitale werkwijze voor het intermediair. Generali heeft de intentie om zo snel mogelijk ook de levenproducten te digitaliseren.

Succes
Omdat Generali de eerste maatschappij is die het gerealiseerd heeft om alle schadeproducten op het transactieplatform onder te brengen, is dit vanmorgen met de betrokken medewerkers van Generali gevierd. Als felicitatie ontving Jan van Leer, Directeur Schade van Generali, een sculptuur uit handen van Jan Lindeboom, Commercieel Directeur van Meetingpoint.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.