Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - rijden onder invloed | |

De politie heeft donderdagavond een 58-jarige automobilist en een 49-jarige automobiliste, beide uit Apeldoorn, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de man tijdens een alcoholcontrole om 21:15 uur staande op de Burg. Roosmale Nepveulaan in Apeldoorn. Ditzelfde gebeurde om 20:30 uur op de JC Wilslaan. Hier werd de vrouw staande gehouden wegens een alcoholcontrole. Een blaastest wees bij beide uit dat de bestuurders onder invloed waren van alcohol. Hierop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar beide personen 1,0 promille bliezen. Met een rijverbod van een aantal uur zijn beide weer heengezonden.

|     |Loenen - insluipers maken buit                            |

Op maandag 23 november vond er een insluiping plaats in een woning aan de Wolff Gabrielsweg in Loenen. De dader(s) ging(en) er met ondermeer fotoapparatuur en sieraden vandoor.


De bewoner was op het moment van de insluiping, rond 11:00 uur, op zolder aanwezig en had de achterdeur niet afgesloten. Men is vermoedelijk rond dit tijdstip binnen gekomen. Met bovengenoemde goederen is men er vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien van de insluiping om te bellen met 0900-8844.


De politie adviseert altijd alle deuren en ramen af te sluiten, zeker op de begane grond, als men langere tijd in een andere ruimte of buiten verblijft. Ook is het advies om waardevolle spullen goed op te bergen en niet in het zicht te laten liggen. Bij verdachte situaties, zoals onbekende personen die door ramen turen of aan deuren morrelen, kan men altijd de politie bellen via 0900-8844. Indien mogelijk zal de politie direct komen controleren of iemand wel goede bedoelingen heeft.

|     |Uddel - aanrijding op N302                                |

Donderdag 26 november vond er op de Kootwijkerweg (N302) ter hoogte van de inrit van een vakantiepark een aanrijding plaats tussen drie personenauto's. De brandweer heeft het dak van een van de auto's moeten verwijderen om inzittenden te kunnen bevrijden. Drie personen zijn met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 17:30 uur de melding van het ongeval. Een 25-jarige automobiliste uit Utrecht reed over de Kootwijkerweg in Uddel in de richting van de snelweg A1. Zij heeft vermoedelijk over het hoofd gezien dat de auto voor haar stilstond om linksaf te slaan en botste achterop deze auto. Hierdoor schoot dit voertuig, bestuurd door een 19-jarige automobilist uit Lochem, over de linker rijbaan tegen een daar rijdende personenauto. Het dak van het voertuig van de 19-jarige uit Lochem moest door de brandweer worden verwijderd om alle vier de inzittenden te kunnen bevrijden. Drie van hen, de 19-jarige bestuurder, een 18-jarige jongen uit Almelo en een 19-jarige jongen uit Heerde, zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten. De auto van de vrouw en de jongen zijn weggesleept. De bestuurder van de derde betrokken auto, een 42-jarige man uit Apeldoorn, kon na de aanrijding zijn weg vervolgen.

|     |Apeldoorn - Grote verkeerscontrole                        |

Op donderdagmiddag en -avond 26 november heeft de Apeldoornse politie een grote verkeerscontrole gehouden. Samen met diverse partnerorganisaties werden er in totaal 143 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.


De controle werd gehouden op de parkeerplaats van de Apenheul aan de Burg. Roosmale Nepveulaan in Apeldoorn. Tussen 15:00 en 23:00 uur werden diverse weggebruikers gecontroleerd. De controle is gezamenlijk uitgevoerd met het KLPD, ANWB, Douane, Belastingdienst, Brandweer en Koninklijke Marechaussee.


De politie heeft onder andere bekeuringen uitgeschreven voor defecte fietsverlichting, negeren van het rode verkeerslicht, defecte autoverlichting, mistlampen voeren, snelheid, gladde banden en een verlopen APK.


Autoverlichting


De wegenwacht van de ANWB heeft bij 34 auto's de defecte verlichting vervangen of gerepareerd zodat de bestuurders hun weg weer veilig konden vervolgen.


Fietsverlichting


De politie heeft fietsers die bekeurd zijn voor het fietsen zonder (goede) verlichting in het kader van het project 'Gelderland verlicht' voorzien van gratis ledlampjes. Tijdens deze donkere dagen is goede fietsverlichting erg belangrijk voor de verkeersveiligheid. De lampjes werden aangeboden door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) waardoor de fietsers weer veilig naar huis konden.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --