MEDEDELING van het FAVV

27/11/2009 17:05

FAVV-AFSCA

Aangekondigde controleactie Bilzen

Resultaten

27/11/2009

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de "aangekondigde" controleactie te Bilzen.

Tijdens deze actie werden 324 bedrijven gecontroleerd uit de distributiesector en actief in de voedselketen.

10 controleurs en inspecteurs van de Provinciale Controle-Eenheid Limburg hebben hier actief aan deelgenomen. De actie is van start gegaan op 18 november met een controle van de marktkramers en werd afgesloten woensdag 25 november.

Van de 324 gecontroleerde operatoren zijn behoort 43 % tot de horeca (café, restaurants en grootkeukens), 44 % tot de distributie ( vaste verkooppunten, bakkers, slagers, groothandels) en 13 % tot de ambulante handel.

Door de efficiënte informatiecampagne van de stad Bilzen waren nagenoeg alle bezochte operatoren op de hoogte. Tijdens de controleactie werd door de stad een lokaal ter beschikking gesteld van het FAVV. De ruime opkomst voor de informatievergadering, georganiseerd door de stad om de operatoren voor te bereiden op de actie, heeft zijn nut bewezen. De controleurs werden tijdens de actie ook positief onthaald.

Er werden 67 waarschuwingen (20,7 %) en 5 processen-verbaal opgesteld. Vier processen-verbaal werden opgesteld ten laste van personen die rookten in een horecazaak niettegenstaande het uitdrukkelijke verbod van de zaakvoerder. De processen-verbaal zijn dan ook effectief ten laste van de de rokers. Er moesten geen bedrijven gesloten worden omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid.

contactpersoon voor de pers : Lieve Busschots 0477.59.83.93

lieve.busschots@favv.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel