Gemeente Tilburg

Binnenstad is helemaal klaar voor de feestdagen

Gemeente en SOBT starten campagne 'Aantrekkelijke binnenstad'

De gemeente Tilburg en de SOBT (Samenwerkende Ondernemers Binnenstad Tilburg) hebben de handen ineengeslagen om de meerwaarde van de Binnenstad aan Tilburg en haar bezoekers zichtbaar te maken. Op donderdag 26 november heeft wethouder Joost Möller (economie, binnenstad) een bord van 4m bij 3,5m onthuld als officiële start van de campagne 'Aantrekkelijke binnenstad', onder het motto 'Tilburg rechtsom bereikbaar'. Met de campagne worden mensen uitgenodigd om naar de binnenstad van Tilburg te komen.
Inhoud
Bij alle grote invalswegen van Tilburg zijn vanaf vandaag grote borden geplaatst waarop aangegeven wordt hoe de verschillende parkeergelegenheden bereikbaar zijn. Bezoekers van de stad worden vervolgens via driehoeksborden naar de Cityring en de verschillende parkeergelegenheden geleid. De campagne bestaat verder uit (digitale) nieuwsbrieven, publicaties, evenementen etc.
Goede bereikbaarheid
Met de campagne laten de SOBT en de gemeente aan de bezoekers van de stad zien dat de gezellige binnenstad meer dan de moeite waard is om te bezoeken. De cityring is voor een groot deel gereed en er is voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van het transferium bij de Kempenbaan of de fiets die men dan in de gratis beveiligde fietsenstallingen kan zetten.
Aantrekkelijke binnenstad
De binnenstad heeft veel te bieden. Het kernwinkelgebied en het dwaalgebied zijn aantrekkelijke winkelgebieden. Daarnaast bieden de verschillende horecagelegenheden een mooie aanvulling op een dagje shoppen. Na de Sinterklaasperiode worden op tal van plaatsen weer grote kerstbomen neergezet en de kerststal krijgt dan een plek op de vernieuwde Heuvel. De gehele binnenstad is omgevormd in een gezellige kerstsfeer, onder andere door de sfeerverlichting. Door de ondernemers worden in deze periode tal van activiteiten en acties georganiseerd.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.