Gemeente Tilburg

Persbericht
27 november 2009

Start verkoop kavels Vossenberg West II

Overeenkomsten ondertekend voor containerterminal en 100% energieneutraal

De verkoop van de kavels op Vossenberg West II is gestart. Op donderdag 26 november vond de informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde ondernemers.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst containerterminal

Wethouder Joost Möller startte de avond met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst met Dhr. W. Versteijnen voor het realiseren van een containerterminal op Vossenberg West II. Hiermee wordt het bedrijventerrein 'multimodaal' en is goederenvervoer van en naar Vossenberg mogelijk over water én weg.

Energieneutraal bedrijventerrein

Ook tekende wethouder Möller een intentieovereenkomst met de prijswinnaar van de prijsvraag Energieneutraal Bedrijventerrein: BAM. Zo laat de gemeente zien voor een 100% energieneutraal Vossenberg te gaan. De prijsvraag leverde eerder dit jaar ruim dertig goede ideeën op over hoe een bedrijventerrein volledig energieneutraal ontwikkeld kan worden. BAM adviseert de geïnteresseerde ondernemers over de weg naar een duurzaam bedrijfspand.

Vossenberg West II

De gemeente ontwikkelt de laatste 100 hectare van het bedrijventerrein Vossenberg. Vossenberg West II is geschikt voor grootschalige en gemengde industriële bedrijven. Dit zijn met name bedrijven in de milieucategorie 3,4, en 5, transportbedrijven en logistieke dienstverleners. Vlakbij het kanaal komen kavels beschikbaar vanaf ongeveer 2.500 m2 en langs de tangent komen kavels van twee hectare en groter. Daarnaast krijgt Vossenberg West II een containerterminal aan het Wilhelminakanaal.

---