Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrijdag 27 november

'Rotterdam nog geen jongerenstad'

Jonge Rotterdammers willen gezellige mix van wonen, werk en uitgaan

Rotterdam doet niet genoeg om hoger-opgeleiden en jonge professionals te behouden voor de stad. Aanbod op het gebied van huisvesting en cultuur zijn, zeker in het centrum, onvoldoende, waardoor een grote groep mensen die de stad van een economische en culturele impuls zouden moeten voorzien, Rotterdam de rug toe keren. Dat zijn de conclusies van het tweede 'Ronde Bargesprek' van D66 Rotterdam.

Onder andere Ted Langenbach en de besturen van verschillende Rotterdamse studentenverenigingen schoven aan om met D66 in debat te gaan over de beste manier om ambitieuze Rotterdammers voor de stad te behouden. "Pas als alleenstaande en tweeverdienende starters in het centrum hun plekje vinden, gaat de binnenstad echt bruisen," aldus een van de deelnemers.

Volgens D66 lijdt Rotterdam aan te veel scheiding tussen werk, wonen en het culturele uitgaansleven. "Rotterdam blinkt uit in monotoniteit: plekken waar alleen kantoren of woningen staan, en dan sommige plekjes waar moet worden uitgegaan," aldus Salima Belhaj, fractievoorzitter van D66, "dit, in combinatie met de vroege sluitingstijden, maakt dat Rotterdam later op de avond uitgestorven is. Het centrum bruist niet, en in de wijken ontbreekt sfeer."

Een aanwezige student viel de fractievoorzitter bij: "Eigenlijk zijn er geen leuke laagdrempelige kroegen, waar ook gedanst kan worden."

D66 fractie Gemeenteraad Rotterdam - Coolsingel 40, kamer 9, 3011 AD Rotterdam

T: 010 417 3040 E: D66@stadhuis.rotterdam.nl



Ingezonden persbericht