Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 27 november 2009

Cheque van ¤ 5.000 voor nieuw Ronald McDonald Huis Arnhem

Ahrend en Ronald McDonald Kinderfonds tekenen overeenkomst

Ahrend Inrichten en het Ronald McDonald Kinderfonds tekenden woensdag, tijdens de opening van Ronald McDonald Huis Arnhem, een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee werd een al jarenlang bestaande relatie officieel bekrachtigd.

Ahrend, expert op het gebied van flexibele inrichtingsoplossingen en efficiënt ruimtegebruik, levert aan het Ronald McDonald Kinderfonds tegen een fikse korting de inrichting van een deel van de kantoren. Ook het kantoor in het nieuwe Ronald McDonald Huis Arnhem werd door Ahrend verzorgd.

Niemand minder dan Sinterklaas opende woensdag Ronald McDonald Huis Arnhem, een 'thuis ver van huis' voor gezinnen met een kind dat revalideert in Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Jochem van Gelder, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, presenteerde de feestelijke opening en sprak met kinderen die revalideren in Groot Klimmendaal.

Een kind met een handicap heeft zijn ouders hard nodig. Dankzij Ronald McDonald Huis Arnhem kunnen ouders dicht bij hun kind blijven als dat in behandeling is in het revalidatiecentrum. Ook broertjes en zusjes kunnen in het Huis logeren. Ronald McDonald Huis Arnhem bevindt zich op loopafstand van Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Alleen dankzij de steun van veel sponsors, waaronder Ahrend, kon het Huis worden gerealiseerd.

Bovendien overhandigde directeur van Ahrend Inrichten Peter Paul Hendrikx woensdag een cheque van ¤ 5.000 aan Kara Blok, manager van Ronald McDonald Huis Arnhem. Het nieuwe Huis heeft alle financiële steun hard nodig, dus dit was een welkome verrassing.

Ronald McDonald Huis Arnhem is het vijftiende Ronald McDonald Huis in Nederland. Ronald McDonald Huizen staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, een jeugdpsychiatrische instelling en verschillende revalidatiecentra.