De Bomenstichting


26 november 2009:

Ronald van der Giessen nieuwe voorzitter Bomenstichting

Na zijn afstuderen als bosbouwkundig ingenieur heeft Ronald van der Giessen zich in diverse beleidsfuncties ingezet voor natuurbescherming, onder andere bij het Wereld Natuur Fonds en bij de Vereniging Natuurmonumenten. Hij ontwikkelde een actief mediabeleid en was medeverantwoordelijk voor een aanzienlijke groei van donateurs en/of leden van deze organisaties. Sinds 1997 is hij werkzaam in de wereld van fondsen en vermogensbeheer. Als directielid bij de Nationale Postcode Loterij tot 2003, en nu als directeur van het Oranje Fonds. Dit fonds voor sociale cohesie, ontstaan als nationaal geschenk t.g.v. het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in 2002, heeft onder zijn leiding een vooraanstaande positie bereikt.

Band met Bomen
Natuurbehoud was en is een belangrijke drijfveer voor de heer Van der Giessen. Nog tijdens zijn studie was hij actief in de Stichting Werkgroep Behoud het Tropisch Regenwoud en aansluitend trad hij op als bestuurslid van Stichting TRAFFIC-Nederland die strijd voert tegen de handel in bedreigde dier- en plantensoorten ( 1986 - 1990), Stichting IUCN ledencontact (1987 - 1991) en het IVN, Consulentschap voor Natuur- en Milieu-educatie Utrecht, (1990 - 1997). Ook de beheerskant is hem uit de praktijk bekend: hij was gedurende twee jaar inspecteur/regiodirecteur voor Noord-Holland en Utrecht van Natuurmonumenten, waaronder het beheer van 15.000 ha natuur en 100 rijksmonumenten, verwerving nieuwe terreinen en management buitendienst viel. De natuur waarmee de Bomenstichting zich bezig houdt, vaak de natuur onder handbereik van stedelingen, is hem eveneens dierbaar, hij zette zich onder meer in als bestuurslid van de wijkvereniging Vereniging Rond het Wilhelminapark in Zeist.

Inzet voor de Bomenstichting
De heer van der Giessen wil zich als voorzitter van de Bomenstichting sterk gaan maken voor het vergroten van de achterban, het verkrijgen van voldoende financiële armslag, en het verder verspreiden van de goede boodschap van de Bomenstichting.