Ingezonden persbericht


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD: NU maatregelen economische crisis

De VVD vindt dat het kabinet veel te laat is om maatregelen te nemen om Nederland klaar te maken voor 2015. Daarom neemt Mark Rutte zelf het initiatief. "Ik wil met mensen in het land in gesprek om plannen en ideeën uit te wisselen," aldus fractievoorzitter Rutte. Op maandagavond 30 november doet hij dat met Rotterdammers en ondernemers in het Rotterdamse Hotel New York.

In januari 2008 voorspelde Mark Rutte al voor zware economische tijden. In februari 2009 bleken zijn waarschuwingen terecht: Nederland verkeerde officieel in een recessie. Maar nog steeds ligt er geen concrete visie van het kabinet om Nederland sterker uit de crisis te laten komen. Grote investeringen in het onderwijs zijn noodzakelijk. Maatregelen om de huizen- en bouwmarkt vlot te trekken zijn essentieel (tijdelijke stop overdrachtsbelasting en laag BTW-tarief voor de bouw). De VVD maakt zich grote zorgen over de houdbaarheid van de overheidsfinanciën. Mark Rutte: "Vroeg of laat krijgen we de rekening van dit kabinet dat op te grote voet leeft, gepresenteerd. De schuld moet immers worden terugbetaald. Het feit dat het kabinet de beslissing hoe zij hun huishoudboekje op orde willen krijgen, steeds uitstelt, leidt tot onzekerheid en een slecht investeringsklimaat. Dat kost welvaart en banen."

Ook de lokale overheid kan veel doen. Maar helaas, Rotterdam voert per 1 juli opnieuw de logiesbelasting in. Juist in deze tijd een zeer schadelijke maatregel waarmee de hotel- en congresbranche op kosten wordt gejaagd. De VVD kiest voor de prioriteiten in de stad; economie, veiligheid en ruimte voor de automobilist.

De beste stuurlui staan helaas aan wal. Zowel in Rotterdam als op het Binnenhof bestuurt de VVD niet mee. Dat is te merken aan de weinig liberale maatregelen die worden genomen. Terwijl er wel degelijk liberale oplossingen bestaan om als stad of land gevolgen van de crisis aan te pakken. "Als liberalen steken wij onze kop niet in het zand, wij zoeken naar liberale antwoorden voor de toekomst", aldus Mark Rutte.

Aanvang: 20.00 uur

Sluiting: 22.00 uur

Locatie: Hotel New York

Koninginnenhoofd 1

3072 AD ROTTERDAM