Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Burgemeester Accra op bezoek in Zuidoost

---

Burgemeester Accra op bezoek in Zuidoost

27 november 2009

De burgemeester van de Ghanese hoofdstad Accra, de heer Vanderpuije bracht vrijdag 27 november 2009 een bezoek aan Amsterdam Zuidoost. Na een kennismaking met de leden van het dagelijks bestuur volgde een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Ghanese gemeenschap in het stadsdeel.

's Middags volgde een rondleiding over de markt van Kraaiennest, met een toelichting over het inzamelen van marktafval. Aansluitend vond een bezoek plaats met een toelichting over de mogelijkheden om ondernemerschap te stimuleren via een mini-shopperhal. Amsterdam Zuidoost heeft onder andere in winkelcentrum Amsterdamse Poort en Ganzenpoort een shopperhal opgezet, waarbij winkelruimte wordt gebruikt door meerdere veelal startende ondernemers. Door het delen van huur en faciliteiten is het voor hen mogelijk in winkelcentra een onderneming te starten.

Het bezoek aan Amsterdam vindt plaats op uitnodiging van burgemeester Cohen. De gemeente Amsterdam heeft een stedenband met Accra. De Ghanese hoofdstad telt circa 2 miljoen inwoners.
---