Helft zorgverzekerden van plan over te stappen bij gering premievoordeel


ROTTERDAM, 20091127 -- Op basis van onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Stichting Zorg voor Koopkracht blijkt dat 50% van de ondervraagden dit jaar voornemend is te wisselen van zorgverzekeraar bij een voordeel op de premie van minder dan 100 euro per jaar. Ruim een kwart (27%) van de ondervraagden overweegt überhaupt te switchen, ongeacht wat het premievoordeel is. Mannen overwegen vaker te switchen dan vrouwen (33% versus 20%). Voor vrouwen is tot 100 euro voordeel per jaar al voldoende terwijl voor mannen dit veel minder de moeite loont (62% versus 35%)

Collectiviteitskorting
De belangrijkste drijfveer om over te stappen (39%) blijkt een hogere korting op de premie te zijn. In 2009 heeft 62% van de Nederlanders een collectieve korting op zijn of haar zorgverzekering. Veel Nederlanders (3,8 miljoen) betalen momenteel onnodig teveel voor hun zorgverzekering. Bij hen is vaak niet bekend dat zij (ook zonder werkgever) in aanmerking kunnen komen voor een collectiviteitskorting zelfs bij hun huidige verzekeraar. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft zich als doel gesteld zoveel mogelijk Nederlanders hierover te informeren en doet dit sinds 2005 op de site Zorgpremiekorting.nl

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Insights4action. Het betreft een enquêteonderzoek waarbij respondenten afkomstig zijn van websitebezoek en directe uitnodiging. De enquêtevragenlijst en de antwoorden van het onderzoek zijn te downloaden via de website www.Zorgpremiekorting.nl.

Over de Stichting Zorg voor Koopkracht
De Stichting Zorg voor Koopkracht is in 2005 opgericht met als doel de koopkracht van burgers te behouden. Door via Zorgpremiekorting.nl een overzicht te geven van de mogelijke kortingen en openbare collectiviteiten wil de Stichting burgers beschermen tegen het verlies aan koopkracht door de veranderingen in het zorgstelsel.





ingezonden persbericht