Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Rotterdam, 8 oktober 2009

'AN EVENING WITH VENICE' OP 28 NOVEMBER IN WATT ROTTERDAM

De Amerikaanse band Venice doet binnenkort Nederland aan met de uitgebreide theatertour genaamd 'An evening with Venice'. Aan deze serie optredens is nu ook een show in WATT toegevoegd, waar Venice op zaterdag 28 november met een avondvullend programma staat. De voorverkoop start op zaterdag 10 oktober om 10:00 uur. In tegenstelling tot de optredens in de theaterzalen betreft het hier geen 'seated' maar een 'standing' show.

Venice is een folk/country-rock-band bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De Lennons brengen pop en rock met een flinke scheut country in de beste Californische traditie van The Eagles, The Beach Boys en Crosby, Stills, Nash & Young. Het viertal grossiert sinds hun oprichting in 1977 in Venice, Californië in loepzuivere harmonieën en prachtige songs waarvan samenzang hun handelsmerk is geworden.

Venice stond in het verleden op het podium en/of werkte samen in de studio met grote artiesten als Bruce Springsteen, Don Henley, Sting, Melissa Etheridge, Jackson Browne, David Crosby, Doobie Brothers, The Beach Boys en Dolly Parton.

De groep is in Nederland ongekend populair, mede dankzij een optreden in het radio- en tv-programma Twee meter-sessies. Deze live-registratie werd op cd uitgebracht en bereikte de Gouden status. Ons land sloot Venice in de armen en die liefde is wederzijds, want de groep noemde zijn laatste studioalbum Amsterdam (2006). Daartussen bracht de band de succesvolle albums Welcome To The Rest Of Your Life (2002) en Pacific Standard Time (2004) uit en wonnen ze in 2003 een Edison Award voor Beste Internationale Groep. De laatste Venice release heet Good evening... - A night of live acoustic music en kwam eind 2008 uit. Op dit album is de theatertour 'An evening with Venice' dan ook gebaseerd.

ZA 28 11 2009 VENICE @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 22,50 (excl. servicekosten) zijn vanaf 10 oktober om 10:00 uur in de voorverkoop verkrijgbaar via de WATT website, alle 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl | www.venicecentral.com

*** Einde persbericht ***

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht