Gemeente Wassenaar

Wassenaarse sportverkiezingen op 28 november a.s.

Wie worden in 2009 de opvolgers van Roxanne van Hemert (Sportvrouw), Heren I Koninklijke Haagsche Golf & Country Club (Sportploeg), Guus Vogels (Sportman) en de heer Herman Geels(Vrijwilligersprijs)?

Dit jaar worden de Wassenaarse sportprijzen voor de 14e keer uitgereikt en iedereen kan hiervoor kandidaten aanmelden. Bovendien zullen zoals gebruikelijk de sporters die Nederlands Kampioen zijn geworden of een andere bijzondere prestatie hebben verricht, worden gehuldigd.

Waarom worden de sportprijzen uitgereikt?
Er zijn vele redenen te bedenken. Bijvoorbeeld omdat iemand of een team een geweldige sportprestatie heeft geleverd, een sporter die een steuntje in de rug verdient of iemand al meer dan 10 jaar vrijwilligerswerk voor een sportvereniging verricht en daarom best eens in het zonnetje gezet mag worden.

Voor wie?
Er zijn sportprijzen voor de sportvrouw, sportman, sportteam of sportvereniging en voor een vrijwilliger in de sport. Om in aanmerking te komen voor de sportprijzen geldt dat er sprake geweest moet zijn van een aansprekende sportprestatie in het afgelopen seizoen. Dit kan een kampioenschap of promotie zijn, maar dat is beslist niet noodzakelijk. Het kan b.v. ook een individuele prestatie in relatie tot leeftijd zijn of het verloop van een competitie.

Bovendien zijn er twee voorwaarden:


1. de kandidaat die wordt voorgedragen woont in Wassenaar of was op het moment dat de prestatie geleverd werd lid van een sportvereniging in Wassenaar.


2.de sportprestatie is geleverd tussen 1 augustus 2008 en 31 juli 2009.

Om voor de sportvrijwilligersprijs in aanmerking te komen zal men, al dan niet binnen dezelfde sportvereniging, minstens 10 jaar op dit terrein actief moeten zijn.

Hoe?
Aanmelden van kandidaten kan door het invullen het Aanmeldingsformulier voor de sportprijs 2009. Ook bij de front-office in het gemeentekantoor, Joh. De Wittstraat 45, zijn aanmeldingsformulieren verkrijgbaar. Graag zo uitgebreid mogelijk aangeven waarom de voorgedragen kandidaat een prijs verdient en zo mogelijk een (actie-)foto bijvoegen. Degene die een kandidaat voordraagt, ontvangt een uitnodiging om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Wanneer?

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 28 november a.s. in het Raadhuis De Paauw.

De aanmeldingen moeten uiterlijk 30 september a.s. bij de gemeente zijn ontvangen.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl