Gemeente Bodegraven

autorijders!

Gratis leerzame praktijkdag voor jonge autorijders!

rijtest.png

Jonge autorijders in de gemeente Bodegraven kunnen op zaterdag 28 november gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag autorijden. Hiervoor worden zelfs auto's beschikbaar gesteld. Voorwaarde is dat de jonge autorijders tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien al zelfstandig rijervaring hebben opgedaan.

Deze praktijkdag voor jonge autorijders wordt georganiseerd door de gemeente Bodegraven in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert. De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zelf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke punten je nog kunt verbeteren.

Testroute rijden

Tijdens deze praktijkdag kun je zelf tijdens een praktijkrit ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent. Je rijdt met twee andere jongeren een tweeënhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de andere bestuurders. Ook geven jullie van je zelf - en van elkaar - verbeterpunten aan onder begeleiding van een coach.

Alcohol en drugs

Het laatste onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie/ ervaringsuitwisseling over de werking van alcohol en drugs in het verkeer. Het is al met al een veelzijdig dagprogramma. Na afloop krijgt je een certificaat mee als bewijs van deelname.

Snel aanmelden

Wil je meer weten over deze praktijkdag of wil jij je aanmelden? Kijk dan op www.jongeautorijders.nl. Na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Dolf Roodenburg, gemeente Bodegraven, tel. (0172) 630 202. Aan deze praktijkdag kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen.

Noodstops op mobiele baan

In dit onderdeel rijd je op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/ slipbaan, waarbij je zelf kunt ervaren wat er gebeurt als je op glad wegdek onverwacht een noodstop moet maken. Je maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.