Gemeente Bussum

Bussum op IJs van 28 nov. t/m 2 jan.

Onder het genot van een kop warme choco kijken hoe de kinderen krabbelen of schaatsles krijgen of zelf de gladde ijzers onderbinden. Het kan allemaal weer tijdens de derde editie van Bussum op IJs, het populaire schaatsfeest op het Raadhuisplein in Bussum.

De stichting Bussum op IJs is er opnieuw in geslaagd het evenement rond te krijgen, Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt voor het gemeentehuis van Bussum een kunstijsbaan van 600 vierkante meter neergelegd. Daar kan van zaterdag 28 november tot en met 2 januari door jong en oud uit Bussum en omstreken geschaatst worden.

Â

De voorgaande edities van het schaatsfeest waren een doorslaand succes. In december 2008/januari 2009 trok het evenement, dat mede door financiële steun van de gemeente Bussum en een groot aantal sponsors kan draaien, ruim 21.000 bezoekers. Alle Bussumse basisscholen kwamen vorig jaar met hun klassen langs. Toppers waren onder meer het discoschaatsen, Kerstmis op IJs en Diner op IJs. Ruim 150 vrijwilligers en drie ijsmeesters leiden het schaatsfeest in goede banen. Nieuw zijn dit jaar de sfeervolle kertsmarkt op 13 december, het Kerst meezingspektakel op 18 december, de ijshockeydag op 21 december en op 1 januari de nieuwjaarsontvangst âOntkaterenâ. Kijk voor informatie over schaatsplezier, openingstijden, schaatsmogelijkheden en koek en zopie op de website www.bussumopijs.nl