Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Mydebate: Burgercultuur versus straatcultuur

Op 28 november 2009 organiseren de jongerenwerkers van Wezijn een groot debatfestival voor jongeren in het Kralingse Bos. Het thema van Mydebate - de titel van het festival is burgercultuur versus straatcultuur.

Het debatfestival is bedoeld om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te vergroten en een brug te slaan tussen burgercultuur en straatcultuur. Mydebate wordt georganiseerd in het kader van het jongerenjaar. Alle jongeren uit Kralingen/Crooswijk worden uitgenodigd mee te doen aan het debat, dat geleid wordt door Soko Soko Quintis Ristie. Er is een professionele jury aanwezig en de beste debater wint een Wii spelcomputer. Behalve jongeren zijn ook buurtbewoners en verschillende organisaties uitgenodigd om te debatteren. Verschillende artiesten zoals Winne, The Groove Kings en Rachid Rbati zullen op 28 november optreden.

Voorafgaand aan het debatfestival hebben leerlingen van het Wellant College geleerd hoe te debatteren en zijn er verschillende dans, game, muziek en film producties gemaakt door jongeren uit Kralingen/Crooswijk. De leerlingen en de producties zullen een groot onderdeel uitmaken van het programma.

Deelnemen?

Heb jij iets te melden en denk je de Wii te kunnen scoren, kom dan langs op 28 november in het Kralingse Bos. Kaarten kosten 2,50 per persoon (inclusief één drankje) en worden verkocht in alle buurthuizen van Kralingen/Crooswijk). Er worden veel mensen verwacht, dus vol is vol!

Kijk voor informatie op www.mydebate.hyves.nl of mail naar froukje.visser@crooswijkcascade.nl