Nederlandse Vocalisten Presentatie 28 november 2009

19/11/2009 15:38

Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB)

Nederlandse Vocalisten Presentatie - Oosterbeek

Het Presentatie Concert van de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie (SNVP) vindt plaats op zaterdag 28 november in de Vredebergkerk te Oosterbeek.

De toegangsprijs is Euro 10,-- (inclusief 1 consumptie). Aanvang: 14.15 uur; Einde ongeveer 17.45 uur.

Kaarten kunnen worden besteld via de website van de SNVP: www.snvp.info of door het zenden van een e-mail aan: info@vocalistenpresentatie.nl

Audities

De afgelopen weken hebben verschillende audities voor klassieke zangsolisten plaatsgevonden. Drieëndertig kandidaten met een voltooide conservatorium opleiding hebben daaraan deelgenomen.

Jury

De jury, bestaande uit Joop Schets (voorzitter), Mya Besselink, Jard van Nes en Peter van der Lint, heeft negen kandidaten geselecteerd voor de presentatie:

Lauren Armishaw (sopraan); Laila Sbaiti (sopraan); Elias Benito Arranz (bariton); Joke Cromheecke (sopraan); Wendy Roobol (sopraan); Hugo Oliveira (bas/bariton); Selma Harkink (sopraan); Kai Yi Min (sopraan) en Vincent Lesage (tenor).

De laureaten worden op de vleugel begeleid door de bekende pianisten Marien van Nieukerken en Hans Erik Dijkstra.

Schitterende werken van onder andere Bach, Britten, Händel, Haydn, Mendelssohn, Rossini, Poulenc, Rutter en Tippett worden gezongen.

Concert

Het presentatieconcert is speciaal bedoeld voor dirigenten en bestuursleden van koren uit geheel Nederland, die bij hun concerten gebruik maken van solisten. Zo krijgen zij een goed en actueel overzicht van het aanbod van jonge vocalisten, die zij kunnen uitnodigen als solist bij hun concerten. Andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Prijzen

De vocalisten die zich presenteren kunnen twee prijzen winnen; De Jo Bollekamp prijs en de publieksprijs.

Het concert is voor iedereen toegankelijk. Het is voor het publiek een unieke mogelijkheid dit Presentatie Concert bij te wonen en de geselecteerde zangsolisten op het hoogste niveau te zien en te horen.

De Nederlandse Vocalisten Presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:

Bredius Fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuur Fonds

VSBfonds

SNS REAAL Fonds

Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB)

Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst (MBT)

Impresariaat Pollock

Impresariaat Kox Vocaal

Albersen Verhuur

Boek Solisten Nu

Drukkerij Vis Offset





http://www.snvp.info