Academisch ziekenhuis Maastricht

Open dag oncologie Publicatiedatum: 18-11-2009 Bron: Persbericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 18-11-2009

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen in het ziekenhuis bij afdelingen als radiologie? Of vragen willen stellen aan een chirurg? Willen zien hoe laboratoriumonderzoek in zijn werk gaat? Dan kunt u op zaterdag 28 november van 11.00 tot 15.00 uur terecht in het Oncologiecentrum van het azM en in MAASTRO CLINIC, waar de bestralingen plaatsvinden. Iedereen is welkom, patiënt of niet. Vanaf 11.00 uur is er een zorgmarkt waar u met professionals kunt praten over de meest uiteenlopende zaken als pijnbestrijding in relatie tot kanker, haarstukjes en voeding bij kanker. In het Oncologiecentrum van het ziekenhuis kunt u een kijkje nemen op de polikliniek en in het knusse Ontmoetingscentrum, dat inmiddels ruim twee jaar met veel succes draait. Medewerkers van het centrum staan u graag te woord en er zijn verpleegkundigen aanwezig die u uitleg kunnen geven over bijvoorbeeld chemotherapie. Daarnaast kunt u deelnemen aan rondleidingen, bijvoorbeeld door het laboratorium, waar u kennis kunt nemen van de nieuwste technieken om diagnoses te stellen. Bij de afdeling radiologie kunt u de `beeldvormende' apparatuur bekijken en krijgt u te horen hoe bijvoorbeeld een hersentumor op röntgenbeelden kan worden herkend. Bij MAASTRO CLINIC krijgt u uitleg over het traject dat de patiënt die bestraald moet worden, doorloopt.

Op verschillende tijdstippen vinden er vragenuurtjes plaats. Diverse specialisten, onder wie een chirurg, een radiotherapeut-oncoloog en een gynaecoloog, proberen dan antwoord te geven op uw vragen. Bezoekers aan de open dag dienen zich daarbij wel te realiseren dat de specialisten niet kunnen en mogen ingaan op individuele problematiek.

De open dag vindt plaats in het Dr. Tansgebouw aan de Dr. Tanslaan 12 te Maastricht. Dat ligt aan de noordzijde van het ziekenhuis. Het gebouw heeft een eigen ingang, maar u kunt ook gebruikmaken van de noordelijke ingang van het ziekenhuis en daarna de borden MAASTRO CLINIC of Oncologiecentrum volgen. Parkeren kunt u op de parkeerplaatsen aan de Dr. Tanslaan voor en tegenover MAASTRO CLINIC en op parkeerplaats P5, eveneens aan de Dr. Tanslaan.

De open dag is een gezamenlijk initiatief van het Oncologiecentrum van het azM, MAASTRO CLINIC, HFL Kanker Researchfonds en onderzoeksinstituut GROW.