Ministerie van Defensie

Thuisfront neemt kerstgroet op

23 november 2009, 16.54 uur

Omroep MAX en de thuisfrontorganisaties van Defensie organiseren voor de tweede keer Missie MAX. Dit groetenprogramma, speciaal voor het thuisfront van militairen die tijdens de feestdagen zijn uitgezonden, wordt aanstaande zaterdag in de Utrechtse Jaarbeurshallen opgenomen.

De relaties kunnen zaterdag een persoonlijke dvd-boodschap inspreken, die voor de feestdagen wordt opgestuurd naar de verschillende missiegebieden, zoals Afghanistan, Bosnië, Irak en Soedan. Ver van familie en vrienden moeten werken, is al lastig genoeg. Tijdens de feestdagen weegt het gemis extra zwaar en dat geldt natuurlijk ook voor de achterblijvers. Samen met de thuisfrontorganisaties maakt Defensie daarom veel werk van de komende feestdagen; van een kerstdiner in Uruzgan tot Missie Max. Defensie doet er alles aan de afstand zo klein mogelijk te maken.

Bekende Nederlanders

Naast relaties spreken ook tal van bekende Nederlanders een boodschap in. Jan Slagter, directeur van omroep MAX, bezoekt samen met de zanger Hansen Tomas Afghanistan en Bosnië om een aantal van deze groeten persoonlijk te overhandigen. Het thuisfront kan zaterdag naast het inspreken van de boodschap ook genieten van optredens van Jan Smit, Nick & Simon, Thomas Berge, Hansen Tomas, Jannes, de Johan Willem Friso Kapel & Linda Wagenmakers, Albert West, Antje Monteiro, Marga Bult, Dominique Vos en Berget Lewis.